Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Vranom se kot trener pridružuje nekdanji vrhunski košarkar Samo Udrih

Vrani se v novo, precej posebno košarkarsko sezono, podajajo s kadrovsko okrepitvijo na trenerski klopi. Vodenje moštva U15 bo namreč prevzel Samo Udrih, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, dvakratni udeleženec evropskega in enkratni udeleženec svetovnega košarkarskega prvenstva. S svojimi bogatimi košarkarskimi izkušnjami bo Vranom pomagal pri uresničevanju dolgoročne strategije - postati najboljši regijski center za mlade košarkarje.
Udrih je z Vrani sodeloval že v preteklih sezonah, ko je v Šempetru vodil svojo košarkarsko šolo, zdaj pa je svoje sodelovanje še okrepil in se bo na trenerski klopi pridružil Lucu in Žanu Ocvirku ter Bojanu Sušinu.

"Vesel sem, da postajam del ekipe, ki je na Vranskem vzpostavila res kakovostno okolje za gradnjo mladih igralcev," pravi Samo Udrih, ki je svoj trenerski krst doživel na eni od prvih domačih tekem moštva U15. Na njej so mladi Vrani suvereno premagali ekipo Volki iz Slovenj Gradca, zdaj pa bo z moštvom naskakoval prvo mesto v skupini ter napredovanje v 1. SKL ob koncu prvega dela ligaškega tekmovanja. "Ekipa ima potencial. Čaka nas še veliko dela, a fantom ne manjka ne motivacije ne znanja, ki so ga v letih dela dobili od res izjemnih trenerjev, ki jih klub ima,” je še dodal.

"Več kot deset let na Vranskem dokazujemo, da znamo delati z mladimi,“ je ob napovedi sodelovanja z Udrihom poudaril predsednik kluba Luc Ocvirk. "Naše mlade selekcije so venomer v samem tekmovalnem vrhu v državi, težave pa imamo, kako mlade zadržati v košarki, tudi ko enkrat vstopijo v srednjo šolo in se tudi zaradi šolskih obveznosti v drugih krajih po Sloveniji oddaljijo od Vranskega. S košarkarjem, ki je igral v Ciboni, Olimpiji, Hapoelu in treniral moštvo prve slovenske lige, smo podporo tem košarkarjem postavili na povsem novo raven. Prepričan sem, da bomo v prihodnjih letih tudi v starejših selekcijah pokazali kakovosten preskok,“ je še dodal.

Zaradi omejitev, povezanih s pandemijo koronavirusa, Vrani tekme letos igrajo pred praznimi tribunami, so pa že lani kot eno prvih moštev v državi pričeli s spletnimi prenosi predvsem domačih tekem. Na njihovem Facebook profilu so tako na voljo neposredni prenosi in posnetki prav vseh domačih in tudi nekaterih gostujočih tekem.

Oglejte si tudi