Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

ZASTAVE V VINDIJI

Minulo leto je bilo v naši vasi družabno, športno in kulturno. Začnemo in končamo z novoletnim tekom.
Stalnica veliko naših družin so krajši in celodnevni sprehodi. Takoj po novem letu tekači in kolesarji začnejo  nabirati kilometre, da pripravljeni sodelujejo na domačih in tujih maratonih.
Za pridne šolarje so starši ob koncu pouka oziroma začetku počitnic pripravili celodnevni piknik.
Trije sovaščani so praznovali okrogle obletnice. Z vsakim izmed njih je praznovala vsa vas.
Vindijski knjižni klub vključuje vse osebe ženskega spola. Obnovo zadnje prebrane knjige so imele pri Gelci in zaključile pri Agici.
Kmalu po novem letu so uslužbenci naše občine postavili občinsko, državno in evropsko zastavo ob Vindija parku. Pohodniki in tekači od blizu in daleč, ki so prišli na novoletni tek, so bili prijetno presenečeni. Ponosni in počaščeni smo tudi Vindijčani.
Tek se kot vedno začne s stiskom rok in skupinsko fotografijo, nadaljuje pa s tekom otrok na 1500 metrov, tekom na 7 kilometrov in tekom na 21 kilometrov. Kilometrskemu potovanju korakov se pridružuje čedalje več ljudi. Morda je kriv postanek pri Francijevi domačiji. Najmlajši udeleženec teka je štel tri leta, najstarejša udeleženka pa dvainosemdeset let. Tek se vedno konča v poznih popoldanskih urah, kar ob obilici čaja, kuhančka in drugih dobrot ni težko.
Svet je lep.

Zmago Šoštar

Oglejte si tudi