Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Položili temeljni kamen za sosesko Grofice

V četrtek, 6. septembra, sta predstavnika investitorja Mejor invest in župan Občine Vransko Franc Sušnik položila temeljni kamen za izgradnjo novih stanovanjskih kapacitet na Vranskem poleg gostilne Grof. Dogodka so se poleg investitorja udeležili tudi predstavniki Gorenjske banke, ki sofinancira in nadzira projekt, in predstavniki izvajalca Makro 5 Gradnje.
Ime soseske Grofice Vransko je izbrano v čast okolju, v katerem bo zgrajenih sedem večstanovanjskih enot. Vsaka od njih nosi ime ene izmed grofic iz grofovske družinske veje Celjskih grofov. Investitor Mejor invest je želel poudariti polno vpetost v bližnje lokalno okolje in sovpadanje z bogato zgodovino okolice kraja, v katerem se bo soseska nahajala.

 

V prvi fazi bodo zgrajene štiri večstanovanjske enote s tremi etažami, v katerih bo na voljo skupno 32 stanovanj (dvo-, tro- in štirisobnih). V naslednji fazi bodo gradili tri stanovanjske enote z dvema etažama, ki bodo poleg dvo-, tro- in štirisobnih stanovanj ponudile tudi eno petsobno stanovanje in manjši poslovni prostor.

Vsakemu stanovanju bosta na voljo dve parkirni mesti in shramba. V vsaki stanovanjski enoti bo moderno dvigalo, kar bo še posebej povečalo udobje mladim družinam in starejšim. Stanovanja so zasnovana tako, da so zelo razgibana in svetla. Na voljo so pritlična stanovanja s teraso, paviljonom in vrtom.

Vransko je občina z odlično urejeno infrastrukturo, ki bo novim stanovalcem ponudila vse, kar potrebujejo za kvalitetno življenje. Župan občine Franc Sušnik je poudaril vse prednosti, ki jih ponuja kraj, kot je odlična prometna povezava z Ljubljano, Celjem in Mariborom ter zgrajena vsa potrebna infrastruktura (kanalizacija, čistilna naprava, cesta, vodovod …). Občina ima na voljo dovolj prostih mest v vrtcu in šoli, zagotovljeno ima zdravstveno oskrbo, ponuja tudi oskrbo starejšim občanom na domu in skrbi za pestro kulturno ter športno dogajanje. Idealni pogoji za rekreacijo in številne lokalne in kulturne zanimivosti v bližnji okolici pa bodo stanovalcem v soseski popestrili preživljanje prostega časa.

Izvajalec gradnje je renomirano podjetje Makro 5 Gradnje iz Kopra, ki je močno prisotno tudi na Štajerskem z uspešno zaključeno stanovanjsko gradnjo v Celju. V preteklosti so bili bolj specializirani za gradnjo hotelov in počitniških kapacitet na obali, v zadnjem času pa gradijo tudi javno infrastrukturo, kot je zdravstveni dom Bežigrad v Ljubljani. Podjetje Makro 5 Gradnje je z dolgoletno tradicijo delovanja usposobljeno za izvedbo najzahtevnejših projektov novogradenj in prenov.

Pomemben faktor v projektu je Gorenjska banka, ki sofinancira in nadzira projekt izgradnje soseske, poleg tega pa nudi ugodno financiranje in z usposobljenimi strokovnjaki nudi celotno podporo potencialnim kupcem stanovanj.

Prve štiri večstanovanjske enote bodo vseljive konec leta 2019. Stanovanja so že v prodaji.

 

T. T.

 

Oglejte si tudi