Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Začeli so se Vranski poletni večeri

Vranski poletni večeri združujejo vranske poletne prireditve že vse od začetka devetdesetih let, ko je podjetje Brglez začelo s prireditvijo Zvestoba se nagrajuje. Pod tem naslovom je leta 2002  Klub mladih ustvaril zametke prireditve Vransko Summer night,  ZKTŠ Vransko pa je leta 2008 dodal sklop koncertov klasične glasbe s podnaslovom Oživimo kulturno dediščino. Letos smo dodali še en podnaslov (P)oživimo trg, saj je svet zavoda sklenil, da zavod lanski dobiček nameni za dodatno  popestritev poletnega  kulturnega programa.
Tako smo bili 31. maja na ploščadi pred kulturnim domom priča "world-jazz-fusion"  projektu EX AURO, ki sta ga izvajala Maria Keck in Tomaž Pačnik.  
Sredi junija se je odvil tudi prvi koncert v podružnični cerkvi sv. Martina v Šmartnem/Podvrhu, kjer smo prisluhnili Časovnemu kalejdoskopu v izvedbi harmonikarja Klemna Lebna, sledil pa je koncert  z naslovom Praznovanje z glasbo
, ki so ga izvajali klarinetist Jurij Hladnik in godalni kvartet Accademia pri sv. Mariji Magdaleni na Ločici.
5. julija bomo pred kulturnim domom prisluhnili skupini Noreia, ki v zadnjem času aktivno spaja  »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo,  naslednji dan pa sledi projekcija prvega slovenskega celovečernega nemega filma V kraljestvu Zlatoroga z glasbo Andreja Goričarja v živo. 
                                                                                                                             
 Suzana Felicijan Bratož

Oglejte si tudi