Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki narave - razstava Vlada Rančigaja

V Schwentnerjevi hiši na Vranskem smo v petek odprli razstavo domačina Vlada Rančigaja. Vlado Rančigaj je ljubiteljski umetnik, ki pušča sledi na različnih področjih umetniškega ustvarjanja. Glasba, rezbarjenje, restavriranje, modeliranje, obdelovanje jajčnih lupinic so le nekatere. Na pragu osemdesetih ga je prevzelo slikarstvo, ki zapolnjuje njegov prosti čas zadnja leta. Intenzivno se mu je začel posvečati v likovnem krožku univerze za tretje življenjsko obdobje. V slikarski tehniki se je izpopolnjeval tudi pri akademskem slikarju Juriju Kravcovu. Svoja dela je večkrat razstavljal na skupinskih razstavah, leta 2016 pa je imel prvo samostojno razstavo, kjer se je predstavil v akvarelni tehniki. Na drugi samostojni razstavi Utrinki narave motive iz narave predstavlja v tehniki slikanja z akrilom. Na odprtju je povedal, da s čopičem še ni potegnil zadnje poteze, zato lahko čez nekaj let pričakujemo novo razstavo.

Odprtje razstave sta popestrili mladi citrarki Pavlina Šifrar in Eva Novak, prejemnici zlate plakete na 50. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG. Pavlina Šifrar je poleg zlate plakete osvojila še prvo nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, Eva Novak pa prvo nagrado in nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Razstavo je uradno odprla direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko Suzana Felicijan Bratož.

Obiskovalci so bili navdušeni, navdušuje pa tudi dejstvo, da ima Vlado Rančigaj kljub zavidljivim letom še toliko energije in idej. Razstava bo na ogled do konca leta.

ZKTŠ Vransko



Oglejte si tudi