Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Tečaj kaligrafije - lepopisja v knjižnici Žalec

Spoštovani,

pred vrati so jesenski večeri, katere si lahko popestrite z obiskom tečaja kaligrafije – lepopisja. V magični svet lepopisja vas bo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pospremila Natalija Resnik Gavez.

S tečajem pričnemo v torek, 17. septembra 2019, ob 16.30, naslednja srečanja bodo 24. septembra ter 1. in 8. oktobra.

ZAČETNA SKUPINA 
Za vse, ki se prvič srečujete s peresom in tušem. Izbirate lahko med:
- Karolinško minuskulo in UNCIALO, obe okrogli pisavi, lepo čitljivi in primerni za prve korake v kaligrafiji; 
- Humanistično kurzivo – Italiko: je nadvse prilagodljiva in vsestransko uporabna. Primerna je za pisanje imen na vabilih in potrdilih, za poezijo in uradne spise. Damo ji lahko zelo osebno noto s tako imenovanim okrasnim stilom.

NADALJEVALNA SKUPINA 
Skupaj se bomo lotili elegantnega stila pisave, imenovanega Copperplate. Ta čudovita pisava se piše s posebnim koničastim peresom in bo pravi estetski izziv. Mnoge spominja na pisavo naših babic. Gre za angleško pisavo iz 17., 18. stoletja. 
Gotica – Bastarda - Gotica Bastarda je najbolj uporabna za protokolarne listine in priznanja. Posebej čudovite so raznolike krasitve inicialk.

Cena: 16-urni tečaj lepopisja obsega 4 zaporedna srečanja po 4 šolske ure v torek med 16.30 in 19.30. uro. Vsak udeleženec prejme posebno kaligrafsko pero in tuš, vso pisno podlago in vajenice - abecedo. Cena tečaja je 130 eur, za člane Medobčinske splošne knjižnice Žalec samo 100 eur.

Vabljeni!

PRIJAVE: Irena Verbič : 041 655 401 , irena.v@zal.sik.si ali
Natalija Resnik Gavez: 041 70 52 52, natalija.resnik.gavez@amis.net

Oglejte si tudi