Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

ŠTAJERC V LJUBLJANI – gledališki abonma in izven

sobota, 16. februar 2019, ob 19.30
Kulturni dom Vransko

Tone Partljič
ŠTAJERC V LJUBLJANI

komedija
KUD Štefan Romih Črešnjevec,
Gledališka skupina "Vsi prisotni"

Komedija govori o času, ko se je Slovenija osamosvajala, ko je prišlo do sprememb, ki so bile nujne in smo si jih želeli. Vendar vse ni tako gladko. Človek je navajen rutine, zato spremembe povzročijo zaplete.
Partljič, nekoč tudi sam učitelj, je ta vznemirljivi čas v komediji predstavil na šolskem kolektivu ljubljanske osnovne šole. Na šoli Druge grupe odredov so same učiteljice, same "češplje". Tudi edini učitelj, gospod Živko, je bolj ženska kot moški. Ravnateljico Melanijo je povozil čas in sploh ni opazila sprememb. Hišnik, nestrpnež in nacionalist, doseže, da ravnateljica ni potrjena, knjižničarka Nina pa pripelje novega ravnatelja, Alojza Kramvogla, ki ga je spoznala v Slovenskih goricah na ekskurziji.

Štejerc Kramvogl, prej ravnatelj v Slovenskih goricah, postane ravnatelj ljubljanske osnovne šole. Uresničijo se mu sanje številnih Štajercev, da bi enkrat uspeli v prestolnici.
Težko je pristnemu in polnokrvnemu Štajercu v Ljubljani. Njegovo, četudi kratkotrajno, bivanje v prestolnici pa zgotovo pusti vidne sledi.

Oglejte si tudi