Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
18°C
-3°C
JUTRI
20°C
-1°C
Deli
2603

SLOVENEC IN POL

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju. 

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, TV-voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven'c, če nisi šel na Triglav?

Več o predstavi: www.slovenecinpol.si

 

Sodelujoči:

 

Avtorski projekt Perice Jerkovića, Aleša Novaka in Uroša Kuzmana, v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC.

 

 

KULTURNI DOM VRANSKO

petek, 29. maja 2020, ob 20.00

 

Vstopnice: mojekarte.si, Petrol, pisarna ZKTŠ Vransko

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi