Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Solidarnost na preizkušnji

Pandemija bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus SARS-CoV-2, je v zadnjem letu in pol terjala že 4,09 milijona človeških življenj in ohromila življenje, kot smo ga bili vajeni. Slovenija je sredi poletja v situaciji, ko je število okužb in hospitalizacij majhno in obvladljivo, vendar pa nas izkušnje iz leta 2020 in aktualne epidemiološke razmere drugje po svetu opozarjajo, da ni razlogov za brezskrbnost.

Za razliko od lani imamo letos pred prihajajočo hladno sezono na razpolago orodje, s katerim lahko brez omejevanja javnega življenja učinkovito preprečimo nepotrebne smrti in zdravstvene zaplete. To so cepiva, ki so že na voljo v zadostnih količinah in v visokem odstotku preprečujejo simptomatsko okužbo in hujši potek bolezni, torej hospitalizacije in smrti.

Po zagotovilih stroke je cepljenje enostaven, varen in učinkovit ukrep za zaščito pred covid-19, ki ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Sedaj je torej vse odvisno od nas samih. Na preizkušnji je naša resnična solidarnost.

Vse odgovore na pogosta vprašanja in dileme v zvezi s cepljenjem lahko poiščete na spletni povezavi https://www.cepimose.si/.

                                                                       Franc Sušnik, župan   

Oglejte si tudi