Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Ključ do uspešne, varne in hitre dostave je tudi tokrat v medsebojnem sodelovanju

Spoštovani, 

trenutne razmere in razglasitev epidemije ponovno postavljajo pred vse nas nove poslovne izzive, vendar se tokrat ne srečujemo s popolnoma neznanimi okoliščinami. 

Zdravje zaposlenih, strank in vseh ostalih ljudi ter obvladovanje širjenja okužb s koronavirusom je za nas zelo pomembno, 

zato tudi v drugem valu epidemije za zagotavljanje nemotene in varne dostave pošiljk ter hkratnega zmanjšanja možnosti okužbe izvajamo določene ukrepe, ki pa posledično seveda prinašajo določene spremembe v poslovanju.

Ključ do uspešne, varne in hitre dostave je tudi tokrat v medsebojnem sodelovanju. Že v spomladanskem valu smo dokazali, da smo skupaj močnejši in da zmoremo. Zahvaljujemo se vam za dosedanje sodelovanje ter obveščanje vaših strank o spremembah v načinu dostave. Tudi tokrat smo pripravili nekaj priporočil za varno vročanje paketov.  

Pošta Slovenije bo stranke pred vročanjem paketov pozvala, da se opredelijo do alternativnega vročanja, ki ne vključuje fizičnega kontakta (podpisa), ter pakete prevzamejo na dogovorjenem mestu, npr. pri  vhodu v stavbo, oziroma naročijo dostavo v paketomat ali paketnik. Za prevzem paketov lahko stranke torej uporabijo paketomate in paketnike Direct4me (kjer obstaja možnost) oz. se za določene pakete (kjer obstaja možnost) dogovorijo tudi za vročitev brez fizičnega kontakta na način, da pismonoša odloži paket na primerno dogovorjeno mesto (npr. okenska polica, pred hišo, pred blokom, pri lopi …). 

Spletne kupce in hkrati spletne trgovce prosimo, da v  primeru spletnih prodaj in nakupov uporabijo alternativne oblike spletnih plačil,  da bi se izognili plačevanju po povzetju ter minimalizirati stike z dostavljavci, gotovino. Prejemniki paketov naj uporabijo za plačilo blaga direktne načine plačila spletnim trgovcem (plačilo po predračunu ali s plačilnimi karticami).  Če se plačilu po povzetju ni mogoče izogniti, prevzemamo odkupne zneske brez fizičnega kontakta (plačilo po povzetju z gotovino ali prek-POS terminala), pri čemer je treba upoštevati vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom (upoštevanje priporočene razdalje – vsaj 1,5 m).            

Prosimo, da pri spletnem naročilu trgovci pridobite tudi kupčevo mobilno številko. Pismonoša bo tako tik pred dostavo paketa kupca poklical oziroma bo kupec sam imel možnost uporabiti aplikacijo  Moja dostava – moja izbira, s katero lahko spremeni lokacijo in kraj dostave.   Več informacij o varnem vročanju najdete na naši spletni strani Varno spletno nakupovanje .

Pošta Slovenije hkrati poziva vse prebivalce, stranke in poslovne partnerje, da ob obisku pošte dosledno upoštevate predpisani režim vstopa v poštne poslovalnice. Poleg omejitve števila strank, ki se lahko trenutno nahajajo na posameznih poštah, opozarjamo tudi na to, da vstop v pošte po zaključku delovnega časa, žal, ni mogoč. Svetujemo vam, da obisk pošte skrbno načrtujete skozi celoten delovnik posamezne pošte in se, če je le mogoče, izogibate obisku pošte tik pred zaprtjem.       

Vse morebitne spremembe delovnih časov in informacije o morebitnih zaprtjih posameznih pošt bodo zapisane na vhodnih vratih pošt  in objavljene na spletni strani Pošte Slovenije, o spremembah pa vas bomo obveščali tudi z elektronsko pošto, ali pa bodo stopili v stik z vami vaši skrbniki.

Vsi ukrepi, ki jih Pošta Slovenije uvaja v skladu s priporočili NIJZ in drugih pristojnih institucij, gredo v smeri zaščite in skrbi za zdravje tako naših zaposlenih kot tudi vaših kupcev (naslovnikov pošiljk) in seveda vas, spoštovani poslovni parterji.

Pošta Slovenije si bo tudi v prihodnje prizadevala zagotavljati čim bolj nemoteno delovanje poštnega sistema, uvedene ukrepe pa izvajala zgolj tako dolgo, dokler bodo za to veljala priporočila.

Lepo vas pozdravljamo.

 

Pošta Slovenije 

Oglejte si tudi