Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Hiša polna otrok

Večino julija je naša Hiša – Hiša Sadeži družbe Žalec, dihala čisto drugače, kot sicer. Konec minulega tedna smo namreč v naši Hiši zaključili tritedenski program otroškega tabora. V tem času so bili naši prostori polni otroške razigranosti, ustvarjalnosti in seveda mladostne energije.

 

Otroški tabor je bil namenjen otrokom starim od 6 do 11 let in je potekal preko celega dneva – od polosme zjutraj, do polpete popoldne. Tabori so bili odlično obiskani, saj nas je vsak dan obiskalo več kot 10 otrok, nekatere dni pa jih je bilo z nami tudi 15 in več.

 

Da otrokom ni bilo dolgčas, smo poskrbeli predstavniki Hiše in naši številni prostovoljci. Pripravili smo različne ustvarjalne delavnice. Z Andrejo Kotnik iz trgovine unikatnih izdelkov Kopos smo izdelovali zapestnice, z našo prostovoljko Evo Zupanc ribice iz papirja in lovilce sanj, z Martino Felicijan smo izdelovali čudovite rožice iz papirja, s Keiko Miyazaki smo spoznavali origami, počeli pa smo še marsikaj zanimivega. Risali smo stripe, barvali pobarvanke, otroci so se razgibali med gibalnimi igrami, takrat, ko nam je to dopuščalo vreme, pa smo se v dopoldanskem času zabavali med igro na žalskih igriščih. Še nogomet smo zaigrali. Skupaj smo plesali z Evo in s prostovoljkama Majo Knapič ter Zalo Božanič, trenirali smo tai chi z Dragico Kulić in se preizkusili celo v meditaciji s Tomažem Miheličem. Poslušali smo pravljice, igrali različne družabne igre in spoznavali številne kulture – indijansko, indijsko, japonsko… Nekajkrat smo spekli pecivo, pravi hit pa je bila pica, ki je bila na jedilniku tedensko in so si jo otroci lahko pripravili sami.

 

Tedni so za otroke minili polno in hitro, tako da so se mnogi kar težko poslovili od naše Hiše.

 

Udeležba na taborih je bila brezplačna, saj naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija  iz Evropskega socialnega sklada ter Občina Žalec.

Oglejte si tudi