Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti - program dogodkov v občini Vransko

Evropski teden mobilnosti (ETM) je kampanja, ki se odvija pod okriljem Evropske komisije vsako leto med 16. in 22. septembrom. Njen namen je spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov in promociji trajnostne mobilnosti ter s tem prispevati k zmanjševanju osebnega motornega prometa in s tem k izboljšanju zdravja, razvoju urbanih središč po meri pešca in kolesarja in večji kvaliteti bivanja na splošno.

Občina Vransko se je Evropskem tednu mobilnosti 2021 pridružila s programom, ki je v prvi vrsti namenjen malčkom Vrtca Vransko in učencem Osnovne šole Vransko-Tabor, s postavitvijo trajnih sredstev, ki predstavljajo ukrepe na področju trajnostne mobilnosti, pa tudi vsem ostalim občanom in obiskovalcem naše občine.


16. 9. 2021

NA KLOPCI JE FAJN

V parku pri Kulturnem domu Vransko bomo postavili parkovno klopco, kjer si bodo sprehajalci, kolesarji in drugi trajnostno mobilni občani lahko privoščili zaslužen počitek.


20. 9. 2021

VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO

Pri Planinskem domu na Čreti bomo postavili polnilnico za električna kolesa. Priljubljena izletniška točka in plezalna destinacija v neokrnjeni naravi Dobrovelj bo z novo pridobitvijo postala še bolj trajnostno naravnana.


21. 9. 2021

AKTIVNO V ŠOLO – VARNO V ŠOLO

Učenci prvih, drugih in tretjih razredov Osnovne šole Vransko-Tabor bodo v AMZS Centru varne vožnje Vransko spoznavali osnove varne udeležbe v prometu v vlogi pešcev, kolesarjev, skiroistov ter pravilno uporabo otroških sedežev in varnostnega pasu v osebnem avtomobilu.

 

22. 9. 2021

AKTIVNO V ŠOLO – NE PREHITRO IN ZBRANIH MISLI

Učencem četrtih, petih in šestih razredov bo predstavljena dejavnost AMZS Centra varne vožnje Vransko, spoznavali bodo osnove varne udeležbe v prometu v vlogi pešcev, kolesarjev, skiroistov, seznanjeni bodo z nevarnostmi prehitre vožnje, s simulacijo »pijana očala« pa jim bo predstavljeno, kakšen vpliv ima na udeleženca v prometu alkohol.

 

23. 9. 2021

TEK ZA SMEH – VRANSKO TEČE

Ob Dnevu slovenskega športa, ki ga od leta 2020 praznujemo 23. septembra, bomo tekli na Nogometnem igrišču Vransko.
Ob 16. uri bodo tekli učenci OŠ Vransko-Tabor, ob 17. uri otroci Vrtca Vransko, ob 17:15 pa bosta tekaški preizkušnji na 5 in 10 km.


24. 9. 2021

AKTIVNO V VRTEC - OTROŠKI PROMETNI POLIGON

Otroci Vrtca Vransko iz oddelkov 4-5 let in 5-6 let bodo v AMZS Centru varne vožnje Vransko spoznavali osnove varne udeležbe v prometu, prometne znake, učne urice pa jim bo popestrila vožnja z električnimi avtomobilčki.


Celoten program dogodkov je priložen.

Živi zdravo. Potuj trajnostno. #trajnostnamobilnost, #evropskitedenmobilnosti, #samo1planet, #care4climate in #sptm


Občinska uprava

Oglejte si tudi