Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Dela na projektu LAS "UCZR Prekopa" v oktobru

V  mesecu oktobru so prostori v gasilskem domu v Prekopi počasi začeli dobivati svojo končno podobo. S tem se naša prva faza projekta (obnova prostorov) UCZRP preveša v drugo polovico.

Uspeli smo zakitati in pobeliti na novo izolirano sejno sobo, pripraviti sanitarije za polaganje estriha in keramike. Sedaj je vse pripravljeno za polaganje poda. Ko bodo ta dela končana, se bo instalirala multimedijska oprema in postavilo novo pohištvo. 

Garažo, ki je bila najbolj potrebna obnove, smo v celoti zakitali ter prebelili, na novo pa se ravno te dni vgrajuje epoksi tlak, ki bo poskrbel za lep izgled ter enostavno čiščenje. Ko bodo ta dela končana, se bodo instalirali novi boksi za preoblačenje operativnih gasilcev, monitor sistema za alarmiranje Fireapp ter novo pohištvo v prostoru za druženje.

 

Ko bodo prostori v celoti urejeni (predvidoma do sredine novembra), bomo nabavili tudi vso opremo, ki je potrebna za izvajanje programov izobraževanja s področja zaščite in reševanja.

 

V upanju, da se bo situacija s covid-19 kmalu umirila, smo že začeli načrtovati in pripravljati delavnice in izobraževanja, ki jih bomo izvedli v sklopu programa UCZRP, seveda v skladu s priporočili NIJZ. O tem pa več naslednjič.  

 

Robert Novak

 

Oglejte si tudi