Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Brezplačno Wi-Fi omrežje na Vranskem

Občina Vransko je bila uspešna na javnem pozivu Evropske komisije za sofinanciranje izgradnje omrežja Wi-Fi4EU.
Za namen nakupa in namestitve potrebne opreme smo s strani EU prejeli 15.000 evrov, stroški potrebnih internetnih priključkov za obdobje 3 let v višini 4.392 evrov pa gredo v breme občinskega proračuna. 

Namestitev omrežja je izvedlo podjetje Telemach, d. o. o., ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik v postopku oddaje javnega naročila.

Cilj pobude WiFi4EU je državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih, kot so parki, trgi, javne uprave, knjižnice in zdravstveni domovi. Na Vranskem je tako odslej na voljo brezplačno Wi-Fi omrežje s šestimi dostopovnimi točkami na prostem (središče trga pred Osetovo vilo, parkirišče pri Slovanu, parkirišče pri trgovskem centru in območje avtobusne postaje, ploščad pred kulturnim domom in parkirišče pred zdravstvenim domom, območje pred Schwentnerjevo hišo, območje pred Športno dvorano Vransko) in sedmimi dostopovnimi točkami v zaprtih prostorih (dve v Športni dvorani Vransko, po ena pa v dvorani kulturnega doma, v občinski knjižnici, v novi sejni sobi Občine Vransko, v zdravstvenem domu in v prostorih občinske uprave). 

Verjamemo, da boste Wi-Fi omrežje s pridom uporabljali, gotovo pa se ga bodo razveselili tudi turisti, ki bodo odkrivali Vransko kot prebujajočo se turistično destinacijo. 

 

Občinska uprava

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Oglejte si tudi