Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Aktivnosti na LAS projektu UCZRP v mesecu novembru

V mesecu novembru je bilo zaradi slabe epidemiološke slike na žalost ustavljeno praktično vse. To velja tudi za veliko aktivnosti, ki smo jih imeli načrtovane za ta mesec. 

Na srečo smo uspeli v mesecu oktobru izpeljati začrtane preglede hidrantnega omrežja in intervencijskih poti v našem rajonu – na žalost pa nam ni uspelo izpeljati planiranega pregleda gasilnikov. To bomo organizirali takoj, ko bo to dovoljeno.

Smo pa v sklopu UCZRP uspeli izpeljati kar nekaj del, med katerimi je najbolj viden epoksi tlak v garaži. Poleg tega smo dobili in zmontirali novih sedem boksov za preoblačenje, ki so namenjeni tečajnikom na izobraževanjih v sklopu UCZRP ter na splošno operativnim gasilcem za njihove vsakodnevne naloge.

 

Velik del celotnega projekta pa je poleg nabave opreme tudi priprava gradiv ter izobraževalnih orodij za izvedbo programov, ki jih nameravamo izvajati takoj, ko bo epidemiološka slika to dovoljevala.

Poseben poudarek bomo dajali predvsem požarni preventivi, izobraževanju gasilske mladine na novih mladinskih tečajih v sklopu GZS. Prav tako pa bomo v sklopu projekta še naprej skrbeli za stalno izobraževanje naših prvih posredovalcev in vseh ostalih, ki bi se želeli naučiti pravilnega načina oživljanja.

 

Upamo, da bo tale epidemija kmalu za nami in se bomo lahko spet družili v prenovljenem gasilskem domu v Prekopi.

 

Robert Novak

Oglejte si tudi