Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Star papir za nov gasilski avto!


Letošnje leto smo kljub ukrepom mladi gasilci začeli z veliko mero energije. Bili smo pridni in nabirali smo znanje, ki smo ga zelo dobro uporabili na virtualnem kvizu. Ker pa smo na koncu koncev le gasilci, želimo pomagati najmlajši gasilci tudi na drugačen način, ne le z nabiranjem medalj na tekmovanjih iz teorije.

Zato smo se v mladinski komisiji odločili, da priskočimo na pomoč našim članom, ki so že dve leti zelo močno zaposleni z nabavo našega novega gasilskega avta, ki se ga tudi mi zelo veselimo. Pri zbiranju sredstev želimo pomagati našim starejšim članom, saj bomo kot operativni gasilci avto že čez nekaj let uporabljali tudi mi.


Zato smo se odločili, da bomo organizirali zbiranje starega papirja. Verjamemo namreč tudi v to, da je zbiranje papirja poleg tega, da bomo zaslužili kakšen euro, zelo pomembno tudi za ohranjanje in varovanje naše narave. Poleg tega pa bodo otroci v takšnih akcijah gradili tudi medosebne odnose, spoštovanje in pripadnost.


S podjetjem, ki bo odkupilo papir, smo se dogovorili, da nam bodo kontejner brezplačno posodili za čas zbiranja akcije, ki bo potekala v juniju. Ker pa se zavedamo, da v tem času vse poteka bolj ali manj digitalno in da je papirja veliko manj kot včasih, smo se odločili, da vas že vnaprej prosimo, da papir čuvate na kupu in ga vržete v naš kontejner v Prekopi, ko bo ta na voljo. V kolikor nimate prostora za skladiščenje papirja, ga lahko pripeljete v gasilski dom v Prekopo vsak petek zvečer. Lahko nas tudi kadar koli pokličete na kateri koli kontakt našega društva (vsi kontakti so na www.pgd-prekopa.si ali na facebook strani). Po papir z veseljem pridemo in ga odpeljemo. Edina omejitev s strani podjetja, ki odkupuje papir, je ta, da v kontejner spadajo le časopisi, revije, knjige, prospekti, katalogi, zvezki, arhivski papir, razrezani papir, pisma, pisemske ovojnice, ne pa karton.


Glede točnih datumov pobiranja papirja, ki ga bomo izvedli z otroki, vas bomo sproti obveščali v naslednjih dveh mesecih. Prav tako pa vas bomo obvestili o točnem datumu, ko bo pri našem gasilskem domu v Prekopi postavljen kontejner, kamor boste papir lahko pripeljali tudi sami.


Hvaležni bomo za vsak ''papirnat prispevek'', ki nam bo pomagal do novega vozila.


Na pomoč!


Nataša, Anja in kompletna mladinska sekcija PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik


Oglejte si tudi