Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
31°C
11°C
SOB.
30°C
13°C
958

OSNOVNA ŠOLA, PODRUŽNIČNA ŠOLA TER VRTCA VRANSKO-TABOR SODELOVALI V DOBRODELNEM PROJEKTU »6.000.000 LADJIC ZA 6.000.000 ŽRTEV«

Na Osnovni šoli Vransko -Tabor je v tem šolskem letu potekal celostni naravoslovni dan, na katerem smo poleg ostalim ekološkim vsebinam pozornost namenili dobrodelni akciji Šest milijonov papirnatih ladjic za šest milijonov žrtev. Akcijo je začelo Društvo UP-ornik in profesor zgodovine ter eden največjih humanitarcev Boris Krabonja. Namen akcije je bil zbrati šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev genocida in današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi. Instalacija v spomin na ljudi iz preteklosti bo simbolizirala geslo ‘Človek človeku’, ladjice bodo nato prodali podjetju Surovina, denar pa uporabili za socialno šibke ljudi.

Dejavnost na šoli je hkrati potekala v luči mednarodnega projekta Erasmus EDUCATING HEARTS, katerega glavni cilj je sodelujoče naučiti enakosti spolov, socialne, rasne, kulturne in verske strpnosti ter različnih drugih oblik socialne vključenosti. Zgibanju ladjic so se v sklopu programa EKOŠOLA pridružili tudi otroci in vzgojiteljice vrtca na Vranskem in v Taboru in jih izdelali kar 14.370. Ob tej priložnosti je na šoli nastal prispevek o namenu tega dobrodelnega projekta. Posnetek so ustvarili Mladi poročevalci z mentorico Katjo Brezovnik, najdete pa ga na spletni strani šole Osnovne šole Vransko-Tabor.

V začetku maja smo več kot 15.000 izdelanih ladjic dostavili humanitarnemu društvu UP-ornik, sedaj pa nestrpno čakamo, kaj bodo mladi umetniki iz njih ustvarili.

Nataša Pečovnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi