Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo ... prihajamo

Res smo presrečne, da lahko z vami delimo zgodbo uspeha. Ne bomo se hvalile. Sporočamo vam, da nam je uspel ponovno en velik met. 28. 9. 2019 smo se udeležile regijskega gasilskega tekmovanja v Velenju, ki ga je organizirala Gasilska zveza Šaleške doline.

V konkurenci 8 ekip smo članice B, PGD Vransko, dosegle ponovno odlično 2. mesto in si s tem pridobile vstopnico za državno tekmovanje Gasilske zveze, ki bo aprila 2020 v Celju.

Odlična uvrstitev je hkrati motivacija in obveza v prihodnje. Po mesecu oddiha prihaja čas intenzivnih vaj. Izpiliti suho vajo z motorno brizgalno; tj. odločna povelja desetarke, hitra povelja strojnice, natančno sklaplanje sesalnega voda cevarke 1, vodarke 1, cevarke 2 in vodarke 2, hitro polaganje tlačnega voda napadalke 1 in napadalke 2 ter nadzor s strani sela. Mogoče se sliši enostavno, pa vendar vsaka podrobnost šteje in mora biti izvedena 100 %, saj le na ta način strogim sodnikom onemogočimo delitev kazenskih točk.

In ko pride trenutek izvedbe vaje, štafete in razvrščanja, ko cela tekmovalna enota globoko diha in nam srce bije kot eno, moramo biti eksplozivne, hitre in vzdržljive.

Vranšanke v desetini smo v zadnjih 5 letih dokazale, kako daleč se da priti. Ja, res, do državnega tekmovanja smo prišle. Držite pesti, da na državnem tekmovanju v Celju, ki spada med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev, čim bolje zastopamo kraj Vransko.

 

Na pomoč.                                                                                                   Članice B, PGD Vransko

 

Oglejte si tudi