Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
22°C
6°C
NED.
17°C
6°C
1552

BRALNO POPOLDNE Z DEČKOM BRINOM

V četrtek, 8. 10. 2020, smo se  v okviru projekta OBJEM in nacionalnega meseca skupnega branja zbrali v šolski knjižnici na bralnem popoldnevu ob književnem delu Sebastijana Preglja z naslovom Deček Brin na domačem kolišču. 

Pri pouku smo v okviru dolgega branja skupaj z učenci prebrali omenjeno knjigo, saj je knjiga tudi izbrano besedilo za Cankarjevo tekmovanje. Sama vsebina je otroke in učiteljice nadvse navdušila, zato smo se odločili, da se družimo še na bralnem popoldnevu. 

Deček Brin nas je odpeljal več kot 5000 let nazaj v zgodovino in na spoznavanje obdobja prazgodovine, natančneje obdobja kolišč. Ostanke kolišč najdemo tudi v Sloveniji. 

Na dogodku je svoje izkušnje ob knjigi delilo z nama 16 učencev 4. in 5. razredov matične šole, ki jih zanimata literatura in spoznavanje preteklosti. Dogodek je bil razdeljen na tri dele, v prvem smo debatirali o vsebini knjige in razmišljali o življenju dečka Brina. V drugem delu smo odkrili in pridobili znanje o prazgodovini. Spoznavali smo odkritje najstarejšega kolesa na svetu, pogovarjali smo se o drevakih, koliščih in spoznavali človeško ribico. Na vsaki postaji so nas čakali naloge in geslo, s pomočjo katerega smo prejeli mali paketek.

Vsebina paketka nam je prišla še kako prav pri izdelavi stripa v tretjem delu delavnice. 

Čisto na koncu je sledil zaključek, na katerem smo se vsi strinjali, da smo preživeli zanimivo, poučno in zabavno popoldne.

 

Mentorici: Maja Praprotnik in Polona Vodičar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi