Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
31°C
15°C
JUTRI
33°C
16°C

Srečanje z umetnikom

2603
Organizator: Občinska knjižnica Braslovče
Vstopnina: Vstop prost
Deli
Prosvetno društvo Braslovče v sodelovanju z Občinsko knjižnico Braslovče vabi v četrtek, 22. 3. ob 17.30 v avlo Doma kulture Braslovče na prvi letošnji dogodek iz ciklusa Srečanje z umetnikom. V goste prideta ANDREJA ZAKONJŠEK KRT in PRIMOŽ KRT. 

Z gostoma se bo pogovarjal Slavko Pezdir.

Več: FB Prosvetno društvo Braslovče

Andreja Zakonjšek Krt

je po diplomi iz glasbene pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti diplomirala tudi na oddelku za koncertno petje na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Od sezone 1996/1997 je kot solistka redno zaposlena v SNG Maribor, kjer se je predstavila v številnih vodilnih opernih in operetnih vlogah. (Rosina, Adina, Micaela, Antonia, Princesa vrtoglavka, Liu, Zerlina, Pamina, Nova Mati prednica, Lauretta, Vesela vdova, Adela, Rosalinda..) Redno gostuje tudi v SNG Opera in balet Ljubljana. (Metka, Suzana, Norina, Berenice, Micaela, Vesela vdova…). V sezoni 2015-2016 je prejela naziv prvakinje SNG Maribor. Je pevka s fleksibilnim glasovnim razponom, bogato zvenečimi registri in prepričljiva interpretka različnih glasbenih zvrsti (od šansona, samospeva pa vse do opere in operete). Dejavna je tudi na koncertnem področju: večkrat je že sodelovala s Slovensko filharmonijo, Slovenskim komornim zborom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Mariborsko filharmonijo, Celjskim godalnim orkestrom, orkestrom Akord, orkestrom Hiše kulture Celje, pianistko Olgo Peceny, Natašo Valant, in drugimi. Je gostja številnih odrov in festivalov doma in v tujini, njen koncertni repertoar pa obsega dela od zgodnjega baroka do glasbe 20. stoletja. Leta 2004 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšla njena prva zgoščenka z naslovom Slovenski in francoski samospevi. Tudi sicer veliko snema za arhiv Radia in televizije Slovenija. Nedavno je sodelovala na mednarodnem festivalu Svetovni glasbeni dnevi – Slovenija 2015, kot gostja ansambla MD7. Je dobitnica nagrade Sama Smerkolja za leto 2015, ki se podeljuje slovenskim opernim pevcem za umetniške dosežke.

Primož Krt

je med študijem arhitekture obiskoval in zaključil Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani – smer solopetje pri profesorici in solistki Ireni Baar. Ob osnovnem poklicu (je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture) deluje kot zborist, korepetitor in solist v zboru prvega slovenskega pevskega društva LIRA, bil je član raznih vokalnih skupin in zborov in je umetniški vodja Celjskega okteta. Kot solist se je že predstavil v operetah, na recitalih in v več sakralnih vokalno-instrumentalnih delih in poustvaril že številne glavne in stranske pevske in igralske vloge v Žalcu in v poletnem gledališču Studenec. Zadnja leta predvsem sodeluje v zboru ljubljanske Opere in baleta kot solo zborist.


   

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi