Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
28°C
17°C
JUTRI
27°C
17°C

Praktična delavnica Zelišča za različne namene uporabe

Deli
V okviru operacije Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS kot sodobno povezovalno središče SSD na področju zelišč Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije in Turistično društvo Žalec vabita na praktično delavnico Zelišča za različne namene uporabe – tematske zasaditve 25. oktobra 2018 ob 10. uri v Vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na IHPS, Cesta Žalskega tabora 2, Žalec.

Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin (VZAR) na IHPS je bil ustanovljen leta 1976 in od takrat je doživel le nekaj manjših sprememb. Po več kot 40-letnem obstoju pa se je pokazala potreba po drugačni, bolj sodobni ureditvi VZAR kot osrednje povezovalne točke prebivalcev SSD na področju pridelave in uporabe zelišč ter prostora za spodbujanje družbene in socialne vključenosti različnih skupin prebivalstva. V okviru projekta smo že izvedli natečaj za njegovo preureditev, na tej praktični delavnici pa se bomo lotili presajanja in urejanja prvih gredic po tem načrtu. Tokratna delavnica je namenjena predvsem starejšim od 50 let z namenom, da se srečamo, družimo in spoznamo tisti, ki nas zelišča zanimajo in nad delom z zelišči navdušimo tudi tiste, ki jih še ne poznajo. Področje zelišč je zelo zanimiva tema za vseživljenjsko izobraževanje in nudi aktivno preživljanje časa s pridelavo in predelavo zelišč.

Vabljeni v skupino zeliščarjev SSD – da se 'pomrežimo' vsi, ki nas to področje 
zanima ali ste se pravkar navdušili zanj. Vabljeni pa seveda tudi mlajši! Če je možno, prinesite seboj svoje motike ali železne grablje. Dogodek bomo izvedli sodelavci IHPS, povezovali pa ga bodo in poskrbeli za prigrizek in zabavno druženje člani Turističnega društva Žalec, ki je partner v tem projektu. 

Zaradi lažje organizacije prosimo, da se na delavnico prijavite po e pošti: tajnistvo@ihps.si ali po telefonu 03 71 21 600, če pa vam prijava ne znese, vas bomo vseeno veseli. V primeru dežja bomo naše druženje prestavili na prvi naslednji dan brez dežja ob isti uri (razen nedelje).

Vabljeni!

dr. Barbara Čeh, vodja operacije Martina Zupančič, direktorica IHPS
Več o projektu in sprotne objave / najave dogodkov na spletni strani projekta: 


»Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi