Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Mladi so iskali različne moči na liku Petra Klepca

»Imaš moč!« je bil naslov letošnjega oratorija z glavnim junakom Petrom Klepcem na čelu. Peter predstavlja tisto, kar je v slovenskem narodu najboljše. Na videz je majhen in slaboten, a v sebi skriva neizmerno moč, ki zlomi katero koli velesilo.

Oratorij v Novi Cerkvi 

In ta sila se je že 10. leto zapored stekala v oratorijsko vas župnije v Novi Cerkvi. Pritegnila je več kot 100 otrok in preko 30 animatorjev. Mladi animatorji so zavzeto meseca maj in junij pripravljali sceno, velike igre, dramsko zgodbo, molitvene kotičke, delavnice in veliko drugih presenečenj. Oratorijsko dogajanje je v prvem tednu julija napolnil otroški smeh in neverjetna iznajdljivost in zavzetost mladih animatorjev. Dogajalo se je skozi ves teden. In vsak dan je bil nekaj posebnega: velike kmečke igre, pričevanje ljudi, ki so v sebi na novo začutili moč življenja, adoracija z Jezusom, nepogrešljive blatne igre s pridihom olimpijskega duha in seveda izlet na Črno jezero na sv. Tri kralje, kjer smo doživeli sv. mašo v naravi in še mnogo drugih presenečenj. Tudi letošnji oratorij ni minil brez dobrodelnosti. Najstarejši oratorijanci so imeli dan dobrodelnosti v delavnicah CUDV Dobrna v enoti Višnja vas, kjer so se srečali z osebami, ki življenji gledajo z drugačnimi barvami. Zadnji dan pa seveda » slavilni žur« z Jezusom pri sv. maši. Pri njej so se nam pa pridružili tudi starši, prijatelji in dobrotniki oratorija, brez katerih tako velikega projekta ne bi dihal s toliko energije in blagoslova. Oratorijska himna nam je dala polet, da živimo oratorij tudi v vsakdanjem življenju. »Imaš moč, dano od Boga. Moč, ki premaga vsakega. Moč, ki pomaga ti, da z njo rešiš vse ljudi.«

 

Tekst in foto: Mateja Oprčkal

Oratorij v Vojniku

Med 19. in 23. avgustom se je približno 90 otrok in 18 animatorjev družilo na oratoriju v Vojniku. Spoznavali so junaka Petra Klepca in različne vrste moči. Čez teden so spoznavali moči prošnje, odločitve, spoznanja, pomoči in moč svetega zakona. Animatorji so za otroke pripravili delavnice, velike kmečke igre in težko pričakovane vodne igre. Na slednjih so jih obiskali gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Vojnik. Pri delavnicah pa so s svojim pekovskim znanjem pripomogle tudi članice Društva podeželskih žena Meta. Vsak otrok pa si je lahko okrasil tudi svojo oratorijsko majico, ki jih bo spominjala na zanimiv in pester teden, ki so ga preživeli skupaj z animatorji.


Tekst in foto: Klara Podergajs

 

 

Oglejte si tudi