Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Tretja velikonočna razstava

Tretjič zapored sta Društvo podeželskih žena Meta in Katoliško-kulturno društvo ''Ivan Šopar'' pripravila razstavo z velikonočno vsebino. Odprtje razstave je bilo v petek, 12. 4. 2019, zaključek pa na veliki ponedeljek.
S čudovitim kulturnim programom je sodeloval Cerkveni mešani pevski zbor sv. Jerneja Vojnik pod vodstvom Tomaža Marčiča, dogajanje je povezovala članica KKD IŠ, prisotne pa sta pozdravila predsednik KKD IŠ Benedikt Podergajs in predsednica DPŽ Meta Marija Žerjav. Oba sta se zahvalila vsem sodelujočim in si zaželela čim več obiskovalcev. O pomenu razstave ob veliki noči je spregovoril župnik Anton Perger, ki je z blagoslovom razstavo tudi odprl.

Letos so postavili na ogled velikonočne podobice zbiratelja Janeza Mavriča, umetniško izdelane sveče, pirhe in čipke ter nakit Kornelije Brecl, prizore iz Jezusovega trpljenja Matjaža Bitenca in Franja Luca, umetniško oblikovane pirhe v obliki lesenih skulptur Marjana Vodnika, butare – potice Jožeta Hudeja ter izdelke iz kvašenega testa, aranžmaje, butare, prte in pisanice članic DPŽ Meta Celje-Vojnik-Dobrna, DKŽ Arnika Svibno, DK Mavrica Šentjur, DKŽ Oplotnica, DPŽ Šaleška dolina, DK Zarja Slovenske Konjice in pisanice ter običaje iz okolice Hrvaškega Bjelovarja Udruge žena Gudovac.


Tekst: Milena Jurgec

Foto: Lea Sreš, Milena Jurgec

Oglejte si tudi