Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Veselo je bilo pri nas prve letošnje mesece, zdaj pa se pomlad počasi preveša v poletje in že iščemo kraj, kamor se bomo skrili pred popoldansko pripeko. Še malo in bomo zaključili tudi niz pomladnih prireditev ter oder do septembra prepustili naključnim nastopajočim – kakšnemu vnuku s frajtonarico ali pa skupini otrok, ki počitnice preživlja organizirano in imajo v programu tudi obisk našega doma – seveda bomo vsakega veseli in ga sprejeli z odprtimi rokami.
Od aprila so nas s pesmijo razvajali člani pevskega zbora Jesensko cvetje iz Šentjurja, Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Šempeter, otroci Osnovne šole Vojnik, ki so poleg otroškega zborčka predstavili še mlade glasbenike in plesalce, s harmoniko in veličastnim baritonom ter znanimi vižami sta nas obiskala stara znanca – Viki Ašič, st. in Andrej Bremec. Ob petkih si kar sami pripravimo glasbene urice, ki so res številno obiskane, takrat pa ob zvokih harmonike našega Marjana in ob pomoči Nade prepojemo vse tisto, kar se nam porodi v glavi.

 

Naj omenim še, da smo se letos udeležili športnih iger zaposlenih v domovih za starejše ter z ekipo v odbojki zastopali barve svojega doma. Igre so potekale ob Slivniškem jezeru ter se zaključile s prijetnim druženjem sodelujočih.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

 

 

Oglejte si tudi