Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
27°C
17°C
JUTRI
24°C
15°C
2906

Obiskala nas je državna ocenjevalna komisija v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna

Turistična zveza Slovenije je začela ocenjevanje mest, krajev, kampov, YH v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021.

Za Slovenijo je turizem rastoča dejavnost, ki je povezana s počitkom, sprostitvijo, doživetji, športom ter naravno in kulturno dediščino. Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. Občina Vojnik se trudi slediti ciljem državne strategije za razvoj turizma, pa tudi dosegati cilje Dolgoročne strategije Občine Vojnik 2020–2030.

Namen projekta je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, to je okolje, kjer stanujejo, delajo, se družijo in dopustujejo. Projekt je hkrati spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb. Poleg tega prispeva tudi k urejenosti in prijetni celostni podobi Slovenije.

Občina Vojnik že vrsto let sodeluje na omenjenem natečaju. Tokrat je komisija, ki so jo sestavljali arhitekti Andreja Lotrič, izr. prof. dr. Anton Prosen in Alenka Molek, ocenjevala Vojnik, in sicer podrobneje trg in okolico. Poudarek letošnjega ocenjevanja je na pristnih stikih z domačini in sledenju najnovejšim turističnim trendom, torej promociji dogodivščin.

Petra Pehar Žgajner

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi