Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
23°C
5°C
PET.
22°C
9°C

Zima, čas ustvarjalnosti in druženja

V zimskih mesecih smo bili na Osnovni šoli Antona Bezenška zelo dejavni in ustvarjalni. Med drugim smo:

 

- Obiskali Plesni forum Celje 

Učenci od 1. do 3. razreda so si 13. 11. 2019 ogledali odlično plesno-gledališko predstavo Kralj Urban. Najbolj so jih navdušili ples, kostumi in barvit prostor.

 

- Imeli tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka že od leta 2011 z namenom osveščati učence o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Kot vsako leto doslej smo učencem v jedilnici postregli med, maslo, kruh, mleko in jabolka. Učenci so, kot vsako leto, z velikim navdušenjem posegli po domačih dobrotah ter se v sklopu različnih dejavnosti v razredu osveščali o pomenu zajtrka, zdravega načina življenja, čebelarstva, lokalno pridelane hrane ipd.

 

- Odšli na dan odprtih vrat OŠ Glazija

Nekaj učencev 4. in 5. razreda je na povabilo OŠ Glazije 22. 11. 2019 odšlo na dan odprtih vrat, kjer so si gledali, kako poteka dan na šoli s prilagojenim programom. Učenci so bili navdušeni, še posebej so jim bile zanimive delavnice, ki so jih pripravili njihovi učenci.

 

- Izdelovali …

Učenci 4. razreda so pod mentorstvom razredničarke Jožice Založnik izvedli tehniška dneva, na katerih so preizkusili predvsem svoje ročne spretnosti. 29. 11. 2019 so izdelali voziček na notranji pogon – avto. Izdelava je zahtevala veliko natančnosti in spretnosti. Vsi avtomobili so se na koncu udeležili razredne hitrostne tekme. 16. 1. 2020 so učenci izdelali vodni mlinček iz lesa ter peščeni filter. Navdušeni so bili nad rezultatom peščenega filtra, saj so ugotovili, da se je umazana voda popolnoma očistila.

 

- Obiskali Cankarjev dom

V okviru programa delo z nadarjenimi učenci so si učenci pod mentorstvom Suzane Šafarič v Cankarjevem domu v Ljubljani ogledali razstavo »IDEJA, znanost in tehnologija antične Grčije«. Razstava je bila zanimiva in odlično vodena. Učenci so se udeležili tudi delavnice, kjer so se preizkusili v različnim oblikah komuniciranja, ki so veljala v tistem obdobju. Sprehodili so se tudi skozi praznično Ljubljano.

 

- Imeli praznični bazar

December - mesec, ko zadišijo piškoti, se prižgejo praznične luči in se čas prične počasneje vrteti. 

Učenci in delavci šole smo se prepustili čarobnosti prihajajočih praznikov in kot že vrsto let tudi letos organizirali praznični bazar. Na stojnicah so bili na voljo različni izdelki, mavričnost ponudbe in čarobnost dogodka je privabila številne mimoidoče. Bazarja se je udeležilo veliko staršev, krajanov in delavcev šole. Bazar ima dobrodelno noto, zato iskrena hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli k uresničitvi tega dogodka.

 

- Obeležili dan samostojnosti in enotnosti, pričakali Božička in odšli v kino

Leto se počasi poslavlja, pred nami je le še nekaj dni in polni obljub bomo zakorakali v novo koledarsko leto. Zadnji šolski dan v letu 2019 je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju. Učenci so se zbrali v telovadnici šole, kjer je potekala prireditev, na kateri smo obeležili dan samostojnosti in enotnosti.

Po končani prireditvi je mlajše učence razveselil obisk Božička, učenci od 6. do 9.razreda pa so odšli v kino, kjer so si ogledali slovenski mladinski film Košarkar naj bo 2.

 

- Gostili regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje  

9. 1. 2020 je naša šola organizirala regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Gostili smo mentorje in tekmovalce iz 40 celjskih OŠ, 40 mentorjev in 120 učencev 8. in 9. razreda. Med tekmovalci so bili tudi 3 naši učenci. 

Krovna tema letošnjega  tekmovanja je Jaz, ti, mi vsi, njegovo tematsko jedro pa povzema verz Anje Štefan: »Le pogumno, le za mano.« Gre za prikaz posameznika v svetu, njegovega odraščanja oz. dozorevanja kot svojevrstne pustolovščine.

Najboljših 7 % učencev (8. in 9. razred) se je uvrstilo naprej na državno tekmovanje in med njimi sta tudi dva naša učenca – Anamarija Žohar in Dominik Brezovšek. 

 

- Se udeležili BUMfesta

24. 1. 2020 so učenci od 6. do 9. razreda obiskali »najbolj tolkalno mesto v Sloveniji« in se udeležili BUMfesta v Žalcu. Skupina Quetsch 'n' Vibes iz avstrijske štajerske je tolkala povezala z diatonično harmoniko in dokazala, da je drugačnost lahko zelo simpatična in profesionalna.

 

Tekst: Maja Lugarič, Marjana Šoš, Suzana Šafarič, Sanja Milenković, Jožica Založnik 

Foto: arhiv šole

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi