Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pozabljeno = novo

Vsako novo leto je nov začetek, čas, da poskusimo znova. Nekaj je v tem času, kar nam da ‘ponovni zagon’, hkrati smo polni ciljev, sanj in prizadevanj, ki se lahko spremenijo v točno to, kar si želimo.

 

S petim razredom POŠ Nova Cerkev smo novo leto želeli začeti z drobnim dobrim delom. Povabili smo vse, male in velike sošolce in prebivalce naše podružnice, da so med novoletnimi prazniki pobrskali in pospravili po policah, omarah, podstrešju in kleteh ter zbrali pozabljene igrače, družabne igre, knjige, revije, CD-je, DVD-je, ki so jih prerasli in so še uporabni, celi, čisti.

 

Stvari, ki smo jih mesecu januarju zbrali, smo pregledali in uredili. Prvi teden februarja pa smo povabili vse učence in otroke vrtca naše podružnice, da so posvojili »novo« igračo. Lahko si mislite, kako veselje je vladalo na naši šoli tisti dan … Stvari, ki so ostale, smo podarili Rdečemu križu. Gospa Magda Kajzba je obljubila, da jim bo poiskala prave lastnike.

 

S tem dobrim delom smo tudi želeli spodbuditi učence k razmišljanju, da staro ni vedno slabo, ampak je še vedno uporabno, in da je pogled na vesele obraze sošolcev in zadovoljstvo, ki ga občutimo ob dobrem delu, neprecenljivo. Mislim, da nam je uspelo.

 

Tekst in foto: Vesna Kotnik

 

Oglejte si tudi