Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pisana jesen na POŠ Nova Cerkev

Prvi planinski pohod

Planinci POŠ Nova Cerkev smo se skupaj z vodniki PD Vojnik podali na pohod po Ravenski poti pri Šoštanju. Čeprav dan ni bil ravno sončen, smo med gozdovi, travniki, sadovnjaki, pašniki in samotnimi kmetijami zelo uživali. Za prijetno presenečenje je s svojim obiskom poskrbel predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, ki nas je sprejel na začetku poti. Naš zaključek je na igrišču z igrali polepšala družina Kotnik Vačovnik.

Planinci POŠ Nova Cerkev na Zasavski Sveti gori

Za nami je drugi planinski pohod v novem šolskem letu. Tokrat smo skupaj z vodnikoma PD Vojnik Mirkom Blazinškom in Benom Podergajsom premagali 626m višinske razlike. Posebno doživetje je bila vožnja z vlakom, veličasten pa je bil tudi pogled na ohranjeno taborsko obzidje cerkve in njeno okolico. Sonce nas je spremljalo ob vzponu, na vrhu pa so tokrat razgled zakrile meglice. Ampak Sveta gora vas bo čakala, da jo obiščete ponovno- je vredno, saj je med najbolj obiskanimi razglednimi točkami v Zasavju in se  »vajo splača ponoviti«.

Ta dan smo uživali v mnogih drobnih stvareh. Morda se bomo nekoč ozrli in spoznali, da so bile velike. Hvala PD Vojnik in vsem spremljevalcem


Dogodivščine ob tednu otroka


Pikin dan s peko palačink

V tednu otroka nas je s plesnimi dogodivščinami zabavala Pika. Po uri plesa so se nam zelo prilegle palačinke, ki sta jih pred šolo pripravljali Irena Kraljič in Olga Lečnik. Vsem se za »podarjeno« dopoldne otrokom iskreno zahvaljujemo.


Druženje z vrtcem ob žerjavici

Na prijazno povabilo vrtca se vedno odzovemo. Tokrat so nas povabili, da se jim pridružimo pri peki jabolk in krompirja. Starši so v šolskem parku zakurili ogenj in na palice smo nabodli slastna jesenska jabolka, nekateri pa krompir. Ker pa sta praznovala rojstni dan dva naša učenca, nam je Davidova mamica zamesila kvašeno testo, ki smo ga ovili okoli debelejših palic in zlatorumeno zapekli. Proti koncu smo ga premazali še z mešanico moke in vode ter nanj posuli sladkor, da je karameliziral. Samo predstavljate si lahko, kako slastno je bilo – v kuharskem žargonu bi rekli za pet zvezdic. Dobre družbe, dobre volje in veselja torej ni manjkalo.

 

Kostanjev piknik

Na Langerškovem hribu v Rožnem Vrhu je bilo srečanje vseh treh podružnic: Nove Cerkve, Socke in Šmartnega v Rožni dolini. Zjutraj smo krenili peš vsak iz svoje smeri proti Rožnemu Vrhu. Z dobro voljo smo pregnali jutranje meglice in priklicali sonce. Po dobri uri hoje nas je čakal še zadnji vzpon pred ciljem, kamor nas je vabil vonj po pečenem kostanju. Tukaj je planinska postojanka PD Vojnik, zato smo na hrib povabili tudi planinskega vodnika Bena, ki nas spremlja na pohodih. Gospa in gospod Podgoršek sta poleg kostanja pripravila še čaj, bučnice in raznovrstno pecivo, za kar se jima iskreno zahvaljujemo. Po dveh urah druženja smo se poslovili in krenili vsak proti svojemu domu. Eden od otrok je na poti domov povedal: »Škoda, da ni še več takih dni!« Če ne prej, bomo takšen dan zagotovo ponovili naslednjo jesen …

Evakuacija ob mesecu požarne varnosti

V oktobru smo v sodelovanju s PGD Nova Cerkev izvedli evakuacijo. Zagorelo je v kletnih prostorih šole. Skozi zadimljene hodnike smo se iz šole umaknili po najhitrejši varni poti in se zbrali na igrišču, kjer imamo zbirno mesto. Skupaj z gasilci smo ocenili, da je vaja uspela zelo dobro, saj smo šolo izpraznili v manj kot treh minutah. Sledila je še predstavitev gasilskega avtomobila in praktična vaja.

 

Da bo nasmeh zdrav in lep

Drugošolci že dobro vedo, da je za zdrave zobe potrebna redna ustna higiena. Gospa Karolina Praprotnik iz ZD Celje, ki otroke že drugo leto spremlja in spodbuja pri umivanju zob, je tokrat otrokom predstavila še pomen prehrane za zdrav in lep nasmeh. Po pregledu zob v ZD Vojnik je bilo zdravstveno osebje enotnega mnenja, da imajo otroci zelo dobro tehniko umivanja zob in tudi zadovoljivo zdrave zobe.

 

Gledališče Pavljičarna 

Obiskalo nas je gledališče Pravljičarna iz Slovenskih Konjic z zanimivo pravljico o žabici Emi, ki ni marala vode. Kaj vse se je dogajalo ob in v mlaki, smo si ogledali učenci od prvega do petega razreda iz Nove Cerkve. V predstavi smo lahko tudi sodelovali, saj je bila interaktivna, in na koncu še nekaj po žabje zapeli in zaplesali. 

Podružnična osnovna šola Nova Cerkev

 

Oglejte si tudi