Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Mohor Jevšenak – kromatična harmonika

Mohor Jevšenak je učenec 7. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. Pouk kromatične harmonike obiskuje v Glasbeni šoli Slovenske Konjice kot učenec odlične pedagoginje Bojane Matavž. V letošnjem šolskem letu v glasbeni šoli obiskuje 4. razred. Že konec lanskega šolskega leta sta se Mohor in njegova učiteljica dogovorila, da se na pomlad poizkusita na tekmovanju. Prijavil se je na  TEMSIG – tekmovanje slovenskih glasbenih šol na državnem nivoju. Treba je bilo določiti skladbe in jih dosledno pripraviti. Za priprave (vaje) je šlo veliko časa in naporov, a vse se je izpeljalo z veseljem.

 

Mohor si je na predtekmovanju v Idriji v mesecu februarju 2020 v skupini 1b (12-13 let) kot edini harmonikar iz naše okolice in tudi iz Glasbene šole Slovenske Konjice priigral vstop v finale, ki ga je opravil v začetku meseca marca 2020 v Slovenski Bistrici. Na finalnem tekmovanju si je Mohor priigral skupaj 96 točk, s tem zlato plaketo in se zapisal med najboljših šest harmonikarjev Slovenije v svoji skupini.

 

Lepo se zahvaljujemo GŠ Slovenske Konjice, njegovi skrbni mentorici harmonike Bojani Matavž in vsem učiteljem, ki ga spremljate in mu pomagate pri njegovem pridnem in vztrajnem delu na področju glasbe. 

 

Tekst in foto: oče Domen Jevšenak

Oglejte si tudi