Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
6°C
-3°C
JUTRI
10°C
5°C
4287

Dobrodelno in prijazno na OŠ Vojnik

Mesec november je bil poleg priprav na predpraznično tržnico, delavnic in tehniških dni, tekmovanj ter tradicionalnega slovenskega zajtrka namenjen številnim majhnim pozornostim, s katerimi so mladi parlamentarci OŠ Vojnik obeležili mesec prijaznosti. Decembra pa so po vseh sredinah potekale novoletne prireditve.

 

 Dobrodelna tržnica

Ravnateljica Olga Kovač: "28. 11. 2019, smo v naši telovadnici skupaj z učenci postavili predpraznične stojnice, ki so bile polne lepih izdelkov. Pripravljali so jih učenci skupaj s svojimi razredniki. Na pomoč so nam priskočili tudi starši in drugi zaposleni na šoli. Združili smo moči z željo, da zberemo sredstva za naš Šolski sklad. Prireditev smo pričeli s krajšim kulturnim programom, ki je bil uvod v druženje ob stojnicah. Razveselili so nas starši in drugi obiskovalci, ki so napolnili telovadnico. Zbrali smo 7063 evrov. Vsa zbrana sredstva so namenjena sofinanciranju plačljivih dejavnosti učencev, nakupu didaktičnih pripomočkov in za pomoč učencem iz socialno ogroženih družin. Iskrena hvala vsem za vaš čas, pomoč in darovana sredstva."

 

Odmevne aktivnosti šolskega parlamenta

Z različnimi aktivnostmi so mladi parlamentarci OŠ Vojnik presenetili učitelje, sošolce in krajane. Med drugim so razdelili mnogo srčkov, na katerih so bile spodbudne misli, s katerimi so polepšali dan tistemu, ki mu je bil podarjen, hkrati pa tudi sebi, saj so naredili prijazno delo. Poleg srčkov so učenci lahko v pismih sporočali prijazne misli. Simona Šarlah je opisala njihove aktivnosti: »Akcija, ki smo jo poimenovali »Deli veselje z drugimi«, je doživela neverjeten odziv, saj smo razdelili preko 700 pisem s prijaznimi sporočili. V novembru smo začeli tudi z dvema humanitarnima akcijama. Prva se je imenovala Skupaj za živali. Zbirali smo prispevke za Društvo za zaščito konj v Orovi vasi pri Polzeli. Druga humanitarna akcija se je imenovala Stekleničke upanja. Na treh popoldanskih delavnicah smo izdelovali stekleničke, ki smo ji »preoblekli« v polimerno glino in barvali z akrilnimi barvami. Učenci so nato pred in po pouku vseh 236 stekleničk tudi polakirali in nanje obesili lepe misli. Sodelovali smo tudi z Gimnazijo Celje - Center, ki je prav tako sodelovala z ustvarjanjem stekleničk. V petek, 20. decembra, smo stekleničke odnesli na onkološki oddelek UKC Maribor in jih razdelili med onkološke bolnike. Z njimi smo preživeli vse dopoldne, se z njimi pogovarjali ter jim krajšali čas med čakanjem na izvide. Izkušnja, ki smo jo doživeli, nam bo pustila neizbrisen pečat v naših življenjih, učenci pa so izkazali neizmerno toplino in sočutje do sočloveka. Parlament je sodeloval tudi na natečaju Bodi dober, bodi kul, in sicer z videom na temo dobrodelne dejavnosti na naši šoli. Udeležili pa smo se tudi snemanja oddaje Male sive celice,. Mesec prijaznosti smo zaokrožili s šolskim plesom Christmas disko večer, zabaval nas je DJ Illusion."

 

 

Praznični december na POŠ Šmartno v Rožni dolini

Milanka Kralj: »Praznični mesec december je prazničen tudi v šoli. Z dnevom odprtih vrat, ko smo v šolo povabili starše, smo praznične dni pričeli v prvem in drugem razredu. Starši so sodelovali pri pouku SLO, MAT, TJA in skupaj z otroki ustvarjali pri LUM. Dan je kar prehitro minil. Dneva odprtih vrat se je udeležilo veliko staršev in vsi so z veseljem ustvarjali z otroki. Otroci s starši v šoli – posebno doživetje! 10. decembra smo pripravili novoletni bazar in prireditev z naslovom Odpiranje novoletnih daril. Na prireditvi so sodelovali tudi otroci vrtca z vzgojiteljicami. Obisk bazarja in prireditve je bil velik in hvala vsem, ki so z nakupom prispevali v naš šolski sklad. 24. december, zadnji šolski dan v tem koledarskem letu, smo preživeli v družbi Božička, ki nas je s svojo pravljico in darili razveselil in nas popeljal v novo leto. S plesom in pesmijo smo si voščili in se poslovili od leta 2019.«

 

Dogodki na POŠ Nova Cerkev: Mali mojstri so ustvarjali za Božični Vojnik

S pripravo materiala so pričeli že v oktobru ob ličkanju pri Sorževih, saj so njihove jaslice nastajale iz naravnih materialov. V decembru so izdelke ponosno namestili v jaslice, ki jih je pomagal pripraviti Rokov dedek.

Čebelarski krožek: Trinajst mladih čebelarjev se z mentorjem Primožem Hladnikom veseli vsakega srečanja in ustvarjanja pri krožku. V sodelovanju s Čebelarskim društvom Vojnik so se prijavili na razpis za nov učni čebelnjak in bili v prvem krogu izbrani. Sedaj upajo in držijo pesti, da se jim uresniči dolgoletna želja.

Nočni pohod na Veliko Raven: Mladi planinci so se tokrat odločili za nočni pohod. Iz Socke so se opremljeni z lučkami povzpeli na Veliko Raven, kjer so jih pričakali lepi razgledi na okoliške hribe in domačo dolino. Gostili so jih Pešakovi, planinski prijateljici Marija Podgoršek in Marija Božnik pa sta jim pripravili dobro domačo malico. Ugotavljali so, da je pohod ponoči res nekaj posebnega.

 

Izgubljena rokavička na POŠ Socka: Maja Kovačič: »18. 12., so učenci ter učiteljice POŠ Socka v sodelovanju z Vrtcem Mavrica pripravili novoletno prireditev. Na oder so postavili glasbeno IZGUBLJENA ROKAVIČKA. Del telovadnice so spremenili v zasneženi gozd, del pa v topel dom. Deček Janek je s svojim psičkom izgubil, a tudi našel svojo toplo rokavico, ki je za nekaj časa nudila prijetno zatočišče mnogim gozdnim živalim. Učenci so pokazali svoje različne sposobnosti, saj so peli, tudi v angleščini, plesali in igrali na Orffove inštrumente. Predstavili so se celo z glasbenimi cevmi, imenovanimi boomwhackers. Tako so vsem prisotnim polepšali zimski večer ter jih popeljali v čarobnost prihajajočih praznikov in jim zaželeli, da naj v novem letu najdejo tisto, kar si najbolj želijo.«

 

 

 Povzetek: Lidija Eler Jazbinšek

  

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi