Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

POJASNILO: Začasna pot za pešce ARCLIN – VOJNIK

Vojnik, 11. 4. 2022
Prejel sem več vprašanj glede površine za pešce ob državni cesti od obrtne cone do Vojnika. Zato podajam naslednje pojasnilo.

Površina za pešce je urejena kot začasna rešitev za povečanje varnosti pešcev, ki so pred tem hodili ob robu ceste. Nastala je na trasi, kjer smo vgradili nov vodovod. Ker se bo pot uporabljala le do takrat, ko bo izvedena kompletna rekonstrukcija ceste, je brez robnikov in je od vozišča ločena z odmikom ter označena z odbojnimi stebrički.

Direkcija za ceste je na celotni trasi Vojnik – Škofja vas že izdelala projektno dokumentacijo za popolno rekonstrukcijo in posodobitev ceste. Hkrati bodo zgrajeni tudi pločnik in kolesarske poti na obeh straneh ceste. Zakoličili smo novo traso, pravkar je v teku parcelacija, skupaj z njo pa tudi razgovori z lastniki zemljišč. Gradnja se bo začela, ko bodo pridobljena vsa zemljišča. Takrat bodo tudi na novo urejeni pločnik, kolesarska pot ter javna razsvetljava.

Prepričan sem, da je začasna ureditev poti za pešce izboljšala prometno varnost na tem območju, predvsem varnost pešcev.

Lepe praznične dni vam želim.

Brane Petre - župan

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi