Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Kar prehitro je minilo še eno leto in že smo vstopili v veseli december, ki pa za zdaj še nič kaj ne kaže zimske podobe.
Pa vendar na to, da se leto bliža koncu, naznanja prvi dobri mož, ki nas je obiskal. Miklavž je obdaroval vse naše stanovalce: tiste, ki ne morejo iz postelje, je obiskal v sobah, druge pa je nagovoril v avli doma – skupaj so zapeli in mu obljubili, da bodo še naprej pridni kot do zdaj.

 

Tu gre še enkrat velika zahvala župnijski Karitas Vojnik, ki vsako leto poskrbi za to, da tudi starejši občutijo praznični utrip in se za trenutek povrnejo v dni, ko so se kot otroci veselili prihoda Miklavža in njegovega obdarovanja. Praznični večer se je nadaljeval s koncertom Mešanega komornega zbora Društva upokojencev Vojnik, ki nas je ob izbranih verzih in povezovanju Minke Čretnik popeljal skozi pisan izbor slovenske ljudske in narodnozabavne pesmi, seveda nekatere tudi ob spremljavi harmonike. 

 

Zapeli smo skupaj z njimi in se zvečer polni lepih vtisov odpravili k počitku v veselem pričakovanju, kaj nam bo lepega v naslednjih dneh še prinesel praznični mesec.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi