Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
4°C
JUTRI
6°C
2°C
Oceni objavo

Vojnik, le kje so dobre gostilne?

Vojnik, hitro razvijajoč se in poseljen kraj, je že skoraj predmestje Celja. Tako imenovana »stara šola« v središču Vojnika je zaživela z novimi prebivalci, pri pokopališču nastaja nov, moderen blok z luksuznimi stanovanji, na Štolnerjevem hribu nad Vojnikom se ustvarja nova soseska družinskih hiš, naselje Arclin je postalo pravo mravljišče novih hiš z naseljenimi mladimi družinami, gradijo se nove družinske hiše, stare se obnavljajo, obstoječa šola v Vojniku je mnogo premajhna, zato je bilo na občinskem svetu potrebno sprejeti odločitev o možnostih gradnje in posodobitvi osnovne šole. Število otrok se povečuje tudi v Novi Cerkvi, saj se zraven šole gradi naselje družinskih hiš … Imamo mnogo lepotnih salonov, tudi frizerjev, velik avtosalon, pa vendar nekaj manjka. Nekaj, kar pogreša veliko Vojničanov in ob čemer nam v ušesih odmeva Šifrerjeva pesem: VSE MANJ JE DOBRIH GOSTILN – jaz pa pravim, da jih v Vojniku sploh ni.

Kje so časi, ko je bila gostilna z dobro kuhinjo pri Lovcu v središču Vojnika, nekaj časa tudi gostilna pri Špesu, kjer se je veliko prepevalo in seveda, kje je čas, ko je bilo najbolj odmevno gostišče s super hrano pri Štormanu in tudi s strežbo pod »kozolcem«?! Ja res je, imamo veliko bufetov za kratke klepete ob kavi, kioske s hitro hrano (čevapčiči, kebap …), gostilne z dobro hrano, tudi z malicami, nedeljskimi kosili in hrano po naročilu pa kraj Vojnik nima. Še danes se spomnim obiskovalca Božičnega Vojnika, ki me je vprašal, ali imate kakšno gostilno, kjer bi družina v miru sedla in kaj dobrega pojedla … razni prigrizki ob stojnicah niso dovolj za družine, ki pridejo od daleč.

Ko mi pogled odplava na »hitro propadajočo sušilnico« nad Vojnikom, se mi utrne »pobožna želja«, kako lepo bi bilo, če bi bila na hribčku nad Vojnikom restavracija, gostilna z nekaj nastanitvenimi enotami in z lepo teraso s pogledom na prečudovito veduto Vojnika. Vem, da seveda moja sanjska želja ne bo uresničena, saj se sliši, da bo tam stal stanovanjski objekt … škoda … mogoče pa se bo kdo le opogumil in v bližnji prihodnosti uresničil želje mnogih Vojničanov in okoličanov in nam tako ponudil drobna kulinarična razvajanja in druženja. Tudi vizija in strategija Vojnika, ki izvaja anketo med občani, je pokazala, da si prebivalci želijo dobre gostinske ponudbe in da le to zelo pogrešajo. 

Mogoče pa »dočakamo« ...

Vida Podergajs

Oglejte si tudi