Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
15°C
-1°C
JUTRI
14°C
0°C
8467

Naročiš eno kepico, dobiš dve

Njegov sladoled preseneti z dobrim okusom. V Vojniku se je lani predstavil svojim strankam nov ponudnik sladoleda, osvežilnih pijač in dobre kave. Sladoledarna Imperial ima svoje prostore ob trgovskem centru, lastnik je Bumedijan Ganiu, ki z družino prebiva v Slovenskih Konjicah. Sloves njegovega sladoleda so preizkusili že mnogi in res je dober.

Bumedijanova družina prihaja iz Makedonije, v Sloveniji so že od leta 1970. Po očetu je obrt prevzel sin, ki nadaljuje družinsko tradicijo. Končal je srednjo trgovsko šolo, poslovno šolo in si pridobil kvalifikacijo iz sladoledarstva. Sam pravi, da je polovica uspeha dober recept, pomembna je higiena, odnos do ljudi, poznavanje osnov ekonomije in seveda prijaznost. Gost se vrača tja, kjer je dobrodošel in kjer je zadovoljen z nakupom. Je oče treh otrok, starih med 15 in 19 let. Pri delu mu pomaga žena.

Seveda nisem vprašala po receptu. Bumedijan uporablja tradicionalno metodo priprave sladoleda. Pri pripravi rad uporablja domišljijo, kombinira in povezuje okuse in strukture. Prisega na uporabo dobrih, zdravih surovin, rad uporablja lokalno pridelano sadje. Lokalnim pridelovalcem pomaga pri vključevanju njihovih surovin v izdelavo sladoleda, tako je izdelal sladoled iz aronije in špargljev. Njegov sladoled vsebuje 50 % sadja, ponosen je, da v njegovem sladoledu ni kemikalij. Vas zanima kalorična vrednost kepice njegovega sladoleda? Od 100 do 300 kilokalorij, odvisno od vrste sladoleda. Skozi vso sezono pripravlja okoli 40 vrst sladoledov, trenutno prodaja 18 vrst. Ob družinskih praznikih ali kot sladico po nedeljskem kosilu lahko brez zadrege ponudite tudi njegov sladoled, saj ga prodaja v lični embalaži, ki ohranja temperaturo. Okusi presenečajo, mladi se najbolj navdušujejo nad maksi kingom, rafaelom, vaniljo in sadnimi sladoledi. Starši, sladoleda nadnaravnih barv in z dodanimi aditivi pri Bumedijanu ne boste našli. V lokalu lahko naročite različne vrste kave, ki je odlična. Ponujajo tudi različne osvežilne brezalkoholne pijače.

Bumedijan spremlja novosti na njegovem strokovnem področju, se izobražuje in se udeležuje tekmovanj v svoji stroki. Leta 2013 je bil na tekmovanju v Ljubljani njegov vaniljev sladoled uvrščen med prve štiri v državi. 

Torej, če želite poletno osvežitev, ena izmed idej je tudi sladoled. 
Mojster vas bo sprejel prijazno in vi boste nad okusi navdušeni.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!