Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Vizorski orli: mladi in obetavni skakalci odlično zaključili poletno sezono 2019!

Konec oktobra se je uradno zaključila poletna skakalna sezona. Vizorčani so tudi letos večkrat dokazali, da spadajo med najboljše skakalce v Sloveniji, saj so na tekmah dosegali najboljše rezultate, prav tako so se izkazali kot zelo močna ekipa!
Poletna sezona je Vizorčane generalno uvrstila med 10 najboljših klubov v Sloveniji (od 23 klubov), pri čemer so se izkazali tako v slovenskem kot v mednarodnem merilu. Za največje dosežke velja poudariti uspehe na državnih prvenstvih, kjer je najboljše šlo 12-letnikom.

Mai Zakelšek, ki je letos pobral kar dva naslova državnega prvaka posamezno (skoki solo in nordijska kombinacija), se je na 2. mesto uvrstil tudi na mednarodni tekmi v Nemškem Ruhpoldingu, prav tako pa je tam bil del ekipe štirih skakalcev, ki so zmagali.

Med Vizorskimi orli pa so, kot že rečeno, to sezono ponovno blesteli 12-letniki. Mai Zakelšek, Jaka Krajšek, Fin Šibli in Tine Goršek so si prislužili laskav naziv ekipnih državnih prvakov. Najvišjih mest na državnih prvenstvih so se prav tako veselili Jaka Krajšek – državni podprvak v solo skokih, Tine Goršek – državni podprvak v nordijski kombinaciji, Špela Mastnak – 3. mesto v nordijski kombinaciji, Ožbej Vačovnik Kotnik –5. mesto v solo skokih in Alja Preložnik – 5. mesto v nordijski kombinaciji.

Najprestižnejše uspehe z državnih prvenstev in lepe rezultate skupnih seštevkov pokala Cockta v skokih solo in nordijski kombinaciji ter dosežkov na regijski ravni so poleg najboljših dopolnili tudi ostali skakalci in skakalke, ki so svoje znanje v poletni sezoni dokazovali iz skoka v skok, iz tekme v tekmo. Med njimi ne pozabimo tudi na najmlajše skakalce (do 10 let), ki so svoje znanje ob koncu sezone pokazali na animacijski tekmi v Planici. Žal se tekem tokratne sezone zaradi okrevanja od poškodb nista udeležila Matic Preložnik in Timon Brglez.

 

Delovno poletje


Vizorčani so se to poletje redno udeleževali meddruštvenih, regijskih, pokalnih, državnih in mednarodnih tekem, kot so Alpe Adria, OPA tekem za otroke, OPA tekem za mladinke, Alpskega pokala – tako v skokih solo kot v nordijski kombinaciji.

Del priprav in rednega spremljanja napredka Vizorčani opravljajo z udeležbo na državnem testiranju otrok na Fakulteti za šport v Ljubljani. Prav tako je klub tudi letos zagotovil vsem skakalcem več dvodnevnih in glavne šestdnevne intenzivne priprave v Planici.

Priprave niso potekale samo na domačih skakalnicah in v tamkajšnji telovadnici v Novi Cerkvi, temveč tudi v ostalih skakalnih središčih po Sloveniji in v tujini (Avstrija, Nemčija, Italija).

Prav tako v SD Vizore kar nekaj časa namenijo teku na rolkah oz. smučeh – spodbuda za tovrstno t. i. nordijsko kombinacijo prihaja zaradi same discipline, ki obstaja, prvotno pa si seveda želijo, da se skakalčevo telo v celoti razgibava in prav teki so tisti, ki nudijo to možnost. Treningi tekov se izvajajo na igrišču POŠ Nova Cerkev, ob vizorskih skakalnicah, na Rogli, na Šmartnem na Pohorju, v Zrečah, Slov. Konjicah, Kranju, Besnici, Pokljuki, Planici, Beljaku itd.

Kam bo Vizorske skakalce odnesla zimska sezona 2019/2020?

Vizorski orli se skupaj z glavnim trenerjem Slavcem Grmom in pomočnikom trenerja Davidom Grmom nadejajo nadaljevanja zgodbe o uspehu tudi v zimski sezoni.

Do prihoda zime bodo izvajali treninge skokov na plastiki na domačih skakalnicah in drugod po Sloveniji, nekaj tudi na skakalnicah z zamrznjenimi zaletnimi smučinami, do zime je aktualen tudi tek na rolerjih in rolkah, treninge teka na smučeh pa bodo prakticirali v tunelu Nordijskega centra Planica. Vedno dobrodošla je tudi vadba za vzdrževanje splošne kondicije, kjer se Občina Vojnik vedno velikodušno odzove in podpre domače skakalce z možnostjo treningov v telovadnici v Vojniku ali v Novi Cerkvi. Prav tako se bodo kondicijski treningi izvajali na stadionu Kladivar v Celju. 

Zimska sezona je v SD Vizore tudi čas, ko medse povabijo nove člane in ko bolj intenzivno pristopijo k sami promociji tega športa v obliki Mini Planice za otroke od 1. do 4. razreda, organizirajo dan odprtih vrat, prav tako pa velikodušno odprejo »vrata« skakalnic in sankaškega brega ob skakalnicah za športne dneve. Vseskozi pa svoj čas in trud člani namenjajo modernizaciji in razvoju domačega skakalnega centra v Vizorah.

Trud članov s predsednikom Felixom Skutnikom na čelu, predvsem pa obeh trenerjev Slavca in Davida Grma, je viden in poplačan skozi zelo dobre rezultate, ki jih žanjejo mladi skakalci.

 

Državno prvenstvo v skokih solo

1. mesto D-12 – državni prvak Mai Zakelšek
1. mesto D-12 ekipno – državni prvaki: Mai Zakelšek, Jaka Krajšek, Fin Šibli in Tine Goršek
2. mesto D-12 – državni podprvak Jaka Krajšek
5. mesto D-14 – Ožbej Vačovnik Kotnik

 

Državno prvenstvo v nordijski kombinaciji

1. mesto D-12 – državni prvak Mai Zakelšek
2. mesto D-13 – državni podprvak Tine Goršek
3. mesto članice – Špela Mastnak
5. mesto D-13 – Alja Preložnik

 

Skupni seštevek pokala Cockta posamezno skoki solo

1. mesto D-12 – Mai Zakelšek
3. mesto D-12 – Jaka Krajšek
4. mesto D-14 – Ožbej Vačovnik Kotnik

 

Skupni seštevek pokala Cockta posamezno nordijska kombinacija

2. mesto D-12 – državni prvak Mai Zakelšek
3. mesto D-13 – Tine Goršek
3. mesto ML-18 – Špela Mastnak
3. mesto članice – Špela Mastnak
5. mesto De-14 – Alja Preložnik
6. mesto D-12 – Jaka Krajšek

 

Skupni seštevek pokala Cockta nordijska kombinacija klubi

3. mesto – Klub SD Vizore (Špela Mastnak in Alja Preložnik)

 

Regijski pokal – štajersko-koroška regija

1. mesto D-12 – Mai Zakelšek
3. mesto D-13 – Tine Goršek
5. mesto D-12 - Jaka Krajšek
6. mesto D-11 – Rožle Toman

 

Tekst in foto:: Andreja Preložnik

Oglejte si tudi