Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Velikonočna razstava in predavanja

Katoliško-kulturno društvo Ivan Šopar Vojnik je od 28. marca do 5. aprila 2018, v sodelovanju z Društvom podeželskih žena Meta, pripravilo čudovito razstavo in predavanja. Žene so poskrbele za zeliščarsko razstavo in predavanja: Marjana Plajhner – Zdravilne rastline za lajšanje bolezenskih težav, mag. Nataša Ferant – Razmnoževanje zelišč in mag. Alenka Zapušek – Konoplja v kulinariki.

Katoliško društvo je povabilo v goste mag. Toneta Brecla iz Maribora, ki je pripravil čudovito razstavo fotografij z naslovom Narava od blizu – ali me poznaš?, Danico Bincl, ki je pripravila velikonočne aranžmaje, VDC Dobrna z razstavo velikonočnih pirhov in drugih izdelkov iz gline ter Franja Luca, ki je pripravil križev pot iz različnih materialov. Na odprtju razstave so zapele ljudske pevke Taščice, prisotne sta pozdravila župan Branko Petre in predsednik društva Benedikt Podergajs.

 

Katoliško društvo je za birmance, njihove botre, starše in tudi ostale, ki jih tematika zanima, pripravilo predavanje Miha Kramlija, odličnega terapevta za zdravljenje odvisnosti, Radosti in pasti nove tehnologije. Predavanje je bilo zanimivo, razumljivo in spodbudno za vse, ki jih ta tema zanima. Mogoče se v današnjem času premalo zavedamo, kaj je dobro in kaj slabo, ob enem pa si ne vzamemo časa za to, da bi nam kdo osvetlil problematiko in svetoval v težavah. Dokler ni prepozno …

 

Tekst in foto: Milena Jurgec

Oglejte si tudi