Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

TD Frankolovo vabi na cvetlični sejem in predavanje

Vsestranska uporabnost industrijske konoplje

  • Kje: Gasilski dom Frankolovo
  • Kdaj: 14. 4. 2018 ob 18.00

V soboto, 14. 4. 2018, bo ob 18. uri v gasilnem domu na Frankolovem predavanja Vsestranska uporabnost industrijske konoplje. Po predavanju boste lahko tudi priča luščenju konopljinih semen. 

O sami uporabnosti industrijske konoplje je bilo prelitega že mnogo črnila. Hkrati je rastlina še vedno stigmatizirana, saj je moč v dnevnem časopisju in na spletu zaslediti vse mogoče mite in polresnice. Kljub temu je to rastlina, ki je človeštvu poznana že več tisočletij, res pa je tudi, da je njena uporaba burna. Po nekaterih ocenah je iz nje možno izdelati več kot 50.000 izdelkov. Katere in kako, pa boste lahko izvedeli na predavanju.


Cvetlični sejem

  • Kje: Verpete 1 a, Frankolovo
  • Kdaj: 15. 4. 2018 ob 14.00

Vabljeni na cvetlični sejem v parku pri graščini na Frankolovem, kjer vsako leto delimo po eno rožico za vsako gospodinjstvo in za vsakega člana društva. Imeli bomo tudi bogat srečelov, nagradne igre, žrebali bomo enega izmed članov, ki je že plačal članarino, ki bo domov odnesel cel plato rož, lahko boste poravnali članarine, kupili rože in različne sadike sadja, zelenjave. Več kot deset razstavljavcev vam bo nudilo domače dobrote, pridelke, izdelke, ročna dela, sveže pečene »štraube« in še kaj se bo našlo.

Lepo vabljeni!

Podrobnosti si oglejte v priponki. 

Irma Blazinšek

 

Oglejte si tudi