Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Sveta maša na godovni dan svetega Ambroža

Že tradicionalno je sveto mašo organiziralo Čebelarsko društvo Vojnik v cerkvi sv. Jožefa na Frankolovem 7. decembra 2022.
Bogoslužje je vodil župnik pater Branko Cestnik, ki je v pridigi lepo opisal življenje zavetnika čebelarjev svetega Ambroža. Da je bila maša bolj slovesna, jo je s petjem popestril Mešani cerkveni pevski zbor. Maše so se udeležili čebelarji, člani društva in vabljeni čebelarji iz sosednjih čebelarskih društev ter domačini. S prapori so prišli iz ČD Šmarje pri Jelšah, ČD Dobrna, ČD Šentjur, ČD Ponikva, ČD Slivnica in ČZ SA-ŠA zgornjesavinjskega-šaleškega območja.

Po maši se je predsednik ČD Vojnik gospod Peter Babnik zahvalil patru Branku Cestniku in se mu oddolžil z Miklavževim darilom. Sledilo je voščilo čebelarju Karliju Blazinšku za okrogli jubilej, 70. rojstni dan. Predsednik Peter Babnik mu je čestital in se zahvalil za dobro sodelovanje v čebelarskemu društvu Vojnik ter mu izročil darilo.  Sledil je kratek kulturni program s pesmijo "Star čebelnjak", za katero je besedilo napisala Milena Jurgec, uglasbili in zapeli so jo " Arclinski fantje" v spremstvu citrarke Ane Pogladič. Sledil je recital epske pesnitve "Zbogom žalost" v izvedbi Violete Šmon iz Maribora. Predsednik Peter Babnik se je zahvalil vsem pevcem in recitatorki ter jih nagradil s malim medenim darilcem. Karli Blazinšek je vse navzoče povabil na druženje v gostišče Turist, kjer smo prijetno poklepetali in nazdravili s slavljencem Karlom.

Tekst in foto: Martin Goleš

 

Oglejte si tudi