Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov v Novi Cerkvi

Vsako leto v mesecu septembru v okviru praznika KS Nova Cerkev povabimo na tradicionalno srečanje krajane, stare 70 in več let.
Organizirajo ga KS Nov Cerkev, Župnijska Karitas Nova Cerkev in Krajevni odbor rdečega križa Nova Cerkev. Veseli smo, da se vsakoletnega srečanja udeleži veliko oseb, čeprav vemo, da se ga zaradi zdravstvenih težav mnogi ne morejo. Pred prireditvijo sta dekan Alojz Vicman in kaplan Gregor Majcen darovala sveto mašo v cerkvi sv. Lenarta, nato pa se je druženje nadaljevalo v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev.


Sledil je kulturni program, ki ga je začel Moški pevski zbor Nova Cerkev, nadaljevali so ga učenci POŠ Socka, POŠ Nova Cerkev in ansambel Trs. Sledili so pozdravi predsednika KS Nova Cerkev g. Slavka Jezernika, župana Občine Vojnik g. Branka Petreta, predsednice KORK Nova Cerkev ge. Magde Kajzba in predsednice Župnijske Karitas Nova Cerkev ge. Marije Gobec. Sledila je pogostitev, ki so jo pripravili v gostišču Mark ob pomoči članov Župnijske Karitas in KORK Nova Cerkev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Zahvala gre tudi družbi Mogota za darila, ki so jih prejeli krajani, in vsem tistim, ki so pripravili pecivo ter druge dobrote. 

 

V prijetnem popoldnevu se je ob pesmi ter okusno pripravljeni hrani v medsebojnem druženju izmenjalo mnogo stiskov rok, lepih besed, spominov ter prijaznih pogovorov. Takšnih srečanj se vsi veselimo, zato komaj čakamo, da se naslednje leto zopet vidimo. Hvala.

 

Slavko Jezernik,
predsednik Sveta KS Nova Cerkev

Oglejte si tudi