Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Prijetno delovno srečanje članov Društva za pomoč osebam z okvaro vida »Neža«

Društvo za pomoč osebam z okvaro vida »Neža«, ki ima sedež v Slovenskih Konjicah (Stari trg 31), je na osnovi svojega programa dela v nedeljo, 1. 7. 2018, za slepe in slabovidne člane ter njihove spremljevalce organiziralo izvedbo posebnega socialnega programa – usposabljanje za pravilno pripravo pogrinjkov, uporabo primernih kozarcev, obnašanje za mizo, kaj in kako pravilno vodimo, kako pokažemo sedež, kdaj in kako opišemo kakšno stvar.

 

Za slepe in slabovidne otroke so pripravili stik z živalmi na kmetiji Mirnik na Ljubečni.

Najprej je gostiteljica izrazila dobrodošlico ter pozdravila vse prisotne člane in funkcionarje društva. Nada Močenik, predsednica društva, se je zahvalila podpredsedniku Jožetu Fideršku za uspešno delo pri pridobitvi donacij za društvo. Poimensko je pozdravila nove člane, ki so bili prvič prisotni na srečanju.

 

Sledilo je usposabljanje. Približno 50 udeležencev je veščine, pridobljene na usposabljanju, ponovilo v praksi pri odličnem kosilu. Ker je bilo vprašanj, novic in potreb po druženju veliko, se je srečanje zavleklo v pozno popoldne. Poleg pogovorov je bilo veliko ubranega in lepega petja članic in članov, ki so se jim pridružili tudi spremljevalci. Da pa je bilo poskrbljene za vse tiste, ki so jih srbele pete, je na svojo harmoniko zaigrala in z lepim glasom zapela mlada harmonikarica Mojca Juteršek.

 

Otrokom je bil namenjen drugi del programa, in sicer ogled živali na kmetiji. Ogledali so si konje, krave, ovce, koze ter različno perjad. Slepi in slabovidni otroci so se učili stika z živaljo in spoznavali, kako je za živali treba poskrbeti. Za izvedbo tega programa je poskrbela Adela Pačnik, članica društva. Ob 19. uri so se počasi poslovili z nadvse delovnega druženja. Ugotovili so, kako potrebno in pomembno je druženje in sprostitev članov.

 

Vodstvo društva se prisotnim zahvaljuje za sodelovanje in pomoč pri izvedbi teh dveh projektov, ki sta uspela zaradi visoke odzivnosti članstva in pripravljenosti sodelovanja.

Vsi se že veselijo novih srečanj in usposabljanj.

 

Milena Jurgec
Foto: Metka Juteršek

 

 

Oglejte si tudi