Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje društva

V decembrskih dneh, v soju lučk in vznemirljivega pričakovanja, smo v društvu izvedli mnoge dejavnosti. Družina Vilija in Cvetke Špeglič nam je ponovno prijazno omogočila postavitev jaslic. V bogatem mozaiku jaslic Božičnega Vojnika je sodelovalo tudi društvo.

Na Stolpniku smo se na štefanovo srečali s prijatelji, planinci društev Slovenskih Konjic, Zreč, Dramelj in Šentjurja. Tradicionalna druženja na dan samostojnosti in enotnosti se vrstijo že mnogo let.

Sledil je še pohod k Tomažu, maša z blagoslovom vin ter zaključek v koči. Veselemu razpoloženju sta s svojo prisotnostjo dodala še naš župnik, gospod Anton Perger, in gospod škof, msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Bila je priložnost, da ga povabimo še naslednje leto, ko bo praznoval lep jubilej.

Tudi nočni pohod na Kunigundo, ki je bil v petek pred praznikom treh kraljev, je bil množično obiskan. Malo pred 17. uro so se pohodniki začeli zbirati. Bilo jih je več kot smo pričakovali. Njim znana pot jih je vabila in kar neučakano so se premikali proti mostu. »Ja, saj poznamo pot! Mi gremo počasi naprej. Se vidimo na Gori!« In tako so prvi udeleženci nočnega pohoda na Kunigundo krenili v tih, zimski večer. Prijeten klepet o minulem praznovanju novega leta se je zlil v ta petkov »vzpon«.

Nekateri smo se udeležili še pohoda na Osankarico, ki ga je izpeljalo PD Zreče. Množice planincev so bile iz vse Slovenije. Srečali smo tudi planince PD Planika iz Maribora, ki so vsakoletni udeleženci pomladnega pohoda na Kunigundo. »Tudi letos pridemo,« so dejali.

Na spletni strani društva si lahko ogledate fotoutrinke, program pohodov in izletov za leto 2018 ter sledite vabilom.

 

Tekst in foto: Zvonka Grum

 

Oglejte si tudi