Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladi skakalci iz Vizor v poletni sezoni posegli po najvišjih državnih odličjih!

Da se v vizorski dolini rojevajo uspešne skakalne zgodbe, je zdaj že znano. Majhno skakalno društvo, ki iz leta v leto pridobiva, ne samo na številčnosti članov od blizu in daleč, temveč doživlja tudi razcvet v rezultatih in delovanju društva nasploh. Dobri rezultati so plod strokovnega dela trenerjev Stanislava in Davida Grma, članov društva in znatne podpore staršev.
Absolutni zmagovalci na mednarodni turneji Alpe Adria 2018

Mednarodno tekmovanje v smučarskih skokih Alpe Adria, ki se je letos odvilo na štirih lokacijah, je v začetku oktobra v italijanskem Trbižu za tekmovalce od 7 do 12 let dobilo svoj epilog. Vizorčani so domov odšli polni pokalov, medalj in nagrad. Še posebej so se veselili fantovske zmage v skupnem seštevku vseh letošnjih tekem ter na koncu še zmage celotnega kluba na vseh štirih tekmah, s katerim so si fantje in dekle za eno leto priskakali prehodni pokal najboljših skakalcev na tej turneji.

 

Ekipni državni prvaki v smučarskih skokih 2018

Na državnem prvenstvu v Logatcu so fantje pokazali izjemen ekipni duh. Ekipa dečkov do 11 let, v sestavi Fin Šibli, Jaka Krajšek, Mai Zakelšek in domačin Jakob Mužar, je tako postala državni prvaki v solo skokih v poletni sezoni 2018.

 

Odličja tudi za posameznike

Zelo obetavni so tudi posamični rezultati v solo skokih in v nordijski kombinaciji. Dokaz so dosežki in uvrstitve med najboljše na državni ravni, kakor tudi na regijskem področju. Tem uspehom se pridružujejo rezultati ostalih vizorskih orlov, ki praviloma zasedajo mesta med prvo petnajsterico.

 

Najuspešnejši posamezniki v poletni sezoni so bili:

Špela Mastnak
2. mesto (DP NK mladinke do 16); 3. mesto (DP NK članice); 4. mesto (DP NK mladinke do 18); 6. mesto (DP skoki mladinke do 16)
Matic Preložnik
2. mesto (DP NK D14)
Alja Preložnik
3. mesto (DP NK De12)
Mai Zakelšek
3. mesto (DP skoki D11)

Ožbej Vačovnik Kotnik
4. mesto (DP skoki D14); 4. mesto (DP NK D13) 5. mesto (DP skoki D13)
Martin Mastnak
10. mesto (DP NK mladinci do 20 let)

*NK: nordijska kombinacija, *DP: državno prvenstvo


Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na društveni Facebookovi strani (SD VIZORE). Vabimo vas, da nas spremljate in navijate za vizorske orle tudi v času zimske sezone.


Tekst: Andreja Preložnik
 Foto: arhiv SD Vizore

Oglejte si tudi