Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Koča pri Tomažu

Še malo pa bo dvanajst let, kar se v Koči pri Tomažu zbiramo planinci, pohodniki, obiskovalci Vojnika, pevci, popotniki, družine, romarji … Veselo je, ko pridejo te druščine skupaj, se pogovarjajo, pojejo, izmenjujejo mnenja, prigode in nezgode, komentirajo ter podoživljajo utrinke s planinskih doživetij.
Vsako nedeljo prihajajo nekateri v dopoldanskem, še svežem jutru, drugi kot dobrodošel sprehod namesto popoldanskega počitka. Z rednimi gosti smo stkali lepe vezi in kot rada poudarim: "Prijazni ljudje pač naredijo življenje v hribih lepo, tako preprosto je to." In tudi Nataša je v nedeljo dodala: »Če si ti prijazen do ljudi, so tudi oni do tebe. Če jim nameniš lepo besedo in se nasmejiš, potem še raje pridejo. In tudi nam, ki dežuramo, je veliko lepše."

 

Seveda ji je to nedeljo popestrila druščina, s katero je bil Boris Kopitar. Iz Žičke Kartuzije ga je pot peljala v Galicijo. Ustavil se je tudi v Koči pri Tomažu. Snidenje je bilo prijetno, kot bi bili stari znanci. Življenje na ta hrib pa prinašajo tudi otroci, osnovnošolski in vrtčevski. Naj bo lepo, veselo, prijazno, razigrano in zdravo!

 

Tekst: Zvonka Grum

Foto: Nataša Mavc

Oglejte si tudi