Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

6. memorial bratov Dobrotinškov Vojnik

V Strelskem društvu bratov Dobrotinškov Vojnik smo 15. 9. 2019 organizirali že 6. memorial – tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem. Kot vsako leto smo tudi letos v soboto, 14. 9. 2019, zbrani na našem strelišču odšli na domačijo bratov Dobrotinšek. Vsako leto nas sprejme njihova še živeča sestra Zefka Feldin (94 let) s svojo družino, kjer nas, ob položitvi venčka v spomin na brate, lepo postrežejo. Menim, da je dobro ohraniti spomin na naše nekdanje ustanovne člane, ki so bili 1942 v Starem piskru v Celju ustreljeni zaradi pomoči partizanom. Bili so tudi trn v peti okupatorju zaradi članstva v takratni Strelski družini Vojnik, ki je bila ustanovljena za vaje streljanja za obrambo domovine. Trudili se bomo, da se njihovo ime in zasluge ne pozabijo.

 

Tekmovali smo v soboto in nedeljo, ker so nekateri strelci tekmovali na državnem prvenstvu v Ljubljani. Tako so naši strelci tekmovali v soboto s strelci SD Kovinar Štore. V nedeljo so se tekme udeležila društva: SD Mrož Velenje, SD Dolič, SD Kisovec, SD Trbovlje, SD Hrastnik, SD Mala Breza nad Laškim in SD Celje.

 

Tudi letos smo zadovoljni z rezultati, kajti ekipa Vojnik I je dosegla 2. mesto, posamezno pa je Saška Nerat dosegla 3. mesto med članicami, Matjaž Žgajner 2. mesto v kategoriji do 50 let, Janez Pintar 3. mesto v kategoriji med 50 in 60 let. Po rezultatu sodeč smo od lanskega leta napredovali, kar nas navdaja z voljo do treningov in doseganja lepih rezultatov. S tem postajamo prepoznavnejši v koroško-štajersko-zasavski regiji, kjer največ tekmujemo.

Ne smem pozabiti omeniti pripetljaja, ki se je zgodil pred tekmo. Strelci SD Kisovec so zjutraj, ko so odhajali od doma, pozabili prehodni pokal, ki so ga lani osvojili. S Trojan so se ponj vrnili v Kisovec in ga z zamudo dostavili. Na podelitvi se je izkazalo, da bi ga lahko pustili kar doma, kajti ponovno so ga osvojili. Če jim to prihodnje leto spet uspe, jim pokal ostane v trajno last in kupiti bomo morali novega.

 

Za izvedbo tekmovanja, polaganje venčka in podelitve pokalov in medalj nam je finančno priskočila na pomoč Občina Vojnik, kajti tekmo smo posvetili tudi v čast praznovanju 25-letnice občine Vojnik, za kar sem jim srčno zahvaljujemo in jih tudi prihodnje leto vabimo k sodelovanju.

 

Tekst: Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

 

Oglejte si tudi