Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

30 let Godbe na pihala Nova Cerkev

Godba na pihala Nova Cerkev je ob 30-letnici delovanja v nedeljo, 18. decembra 2016, organizirala božično-novoletni koncert. Program je povezovala Alja Tihle Hren.
Godbeniki so odlično igrali pod vodstvom dirigenta Tomaža Majcena. Še posebej so na koncertu navdušili: gostja pevka Nuša Derenda, Mladinski orkester godbe na pihala Nova Cerkev in Mešani cerkveni pevski zbor Nova Cerkev.

 

Koncerta se je udeležilo veliko število obiskovalcev, še posebej smo bili veseli: župana občine Vojnik Branka Petreta, podžupana občine Vojnik Viktorja Štokojnika, mariborskega nadškofa metropolita msgr. Alojza Cvikla, celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška, dekana Alojza Vicmana iz župnije Nova Cerkev, župnika Antona Pergerja iz župnije Vojnik in župnika Vinka Kraljiča iz župnije Črešnjice. Ob jubileju so bile godbenikom podeljene tudi Gallusove značke za delo s področja kulturne dejavnosti, ki jih je podeljeval predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije, Območne izpostave Celje.

 

Vsem obiskovalcem in gostom se prisrčno zahvaljujemo za udeležbo in darovane prostovoljne prispevke. Zahvaljujemo se tudi pokroviteljem.

  

Slavko Jezernik
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi