Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Povabilo najmlajšim v svet pravljic

Zimski utrip je čutiti tudi v Knjižnici Vojnik. Njihovo osnovno poslanstvo je izobraževanje, pomoč ljudem pri koristnem preživljanju prostega časa in navajanje na branje. Knjiga je človekova prijateljica, ki ostane zvesta, nam nikoli ne ugovarja, nam nevsiljivo svetuje in z njo lahko koristno preživimo dolge zimske večere. V knjižnici je dobro poskrbljeno tudi za mlade bralce in še mlajše poslušalce pravljic. Knjižnica ima od januarja spremenjen tudi delovni čas.
Število bralcev in obiskovalcev v knjižnici se povečuje. Aktivnih članov je 1872, od tega je 773 mladih bralcev. V letu 2015 je začelo zahajati v knjižnico 134 novih članov in število se je v primerjavi z 2014 povečalo za 28,8%. Tudi obisk in izposoja še vedno rasteta, kar kaže, da je knjiga še vedno aktualna. Prav zaradi povečanega zanimanja za knjige so delovni čas podaljšali ob torkih in četrtkih in knjižnico odpirajo ta dneva ob osmi uri. V knjižnici se trudijo pridobiti čim več obiskovalcev s pripravo delavnic za odrasle,  pravljičnih uric in manjših razstav. Pripravljajo tudi pravljične urice za ustanove.

29. februarja 2016, ob 17.00 uri vabimo mlade poslušalce in ustvarjalce na uro pravljic. Predstavili bomo knjigo Poseben gost. Kratka vsebina: Zebra je zelo vznemirjena, ko prejme vabilo na zabavo od leva, kralja džungle! Toda zebrin pravi prijatelj slon posumi, da ni vse tako, kot se zdi ...

Delavci knjižnice obveščajo bralce, da se je z mesecem januarjem 2016, ob torkih in četrtkih, spremenil delovni čas. Vabijo vas, da se oglasite v Knjižnici Vojnik: 
- v ponedeljek, sredo in petek med 12. in 19. uro in
- v torek in četrtek med 8. in 14. uro. 

V juliju in avgustu pa v ponedeljek in sredo med 12.00 in 19.00 uro, v torek, četrtek in petek pa med 8.00 in 14.00 uro. Vabljeni.

 

Lea Sreš

Oglejte si tudi