Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

»Čvike čvake«

V petek, 19. oktobra 2018, je v dvorani gasilskega doma Nova Cerkev potekal letni koncert naše vokalne skupine Kolorina, ki deluje pod okriljem KUD France Prešeren Vojnik.

Navdih za naslov večera »Čvike, čvake« smo dobile, kje drugje kot v pesmi. Ker nismo le vokalna skupina, pač pa tudi skupina prijateljic, ki zelo rade čvekamo, smo izbrale temu primerno vsebino, ki se je prepletala skozi cel večer. K sodelovanju smo povabile Julijo Stolec in Špelo Rojc, ki sta kot pravi vaški opravljivki na šaljiv način povezovali celoten koncert. 

 

Prvi del koncerta smo posvetile slovenski popevki, na kitari pa nas je spremljal Jože Lesjak. Na naše povabilo so se z veseljem odzvali Fantje z vseh hribov, s katerimi smo v osrednjem delu zapeli skupno pesem, nato pa oder prepustile samo njim. Njihovi žametni glasovi so vse prisotne navdušili s kombinacijo ljudskih in dalmatinskih pesmi. V zadnjem delu smo odpele še nekaj šaljivih pesmi na račun živali in v tem slogu tudi zaključile s pesmijo z naslovom Obrekovanje. 

 

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas, nam prisluhnili, z nami poklepetali in tudi malce obrekovali.

Naslednje leto se vidimo na praznovanju naše desete obletnice delovanja.

 

Tekst in foto: Nina Gale

 

Oglejte si tudi