Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Do 0,5 % svoje dohodnine lahko namenimo nevladnim organizacijam

Gasilska in druga društva v javnem interesu iz občine Vojnik vas prosijo, da jim namenite del dohodnine (do 0,5 %). To je del dohodnine, ki bi jo sicer plačali državi, lahko pa jo namenite tudi gasilskim in drugim društvom v javnem interesu. 

 

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij (po 0,1 %) in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka (0,5 %) sicer v državni proračun. 

 

V prilogi je seznam naših društev (NVO) z davčnimi številkami, ki jim lahko namenite dohodnino. Lahko tudi več društvom, toda skupaj ne sme presegati 0,5 %. 

 

Če boste del dohodnine namenili Gasilski zvezi Vojnik - Dobrna  ali Prostovoljnim gasilskim društvom lahko tudi podatke vnesete direktno na spletno stran https://www.edonacije.com/ 

 

Za vsa društva je možna elektronska oddaja preko spletne strani: 

 

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

 

Lahko pa izpolnite in podpišete priloženi obrazec (Zahteva) ter original posredujete na naslov: FURS Finančni urad Celje, Aškerčeva ulica 12, 3000 Celje  tako, da bo prispel na naslov najkasneje  do 31. 12. 2020.

 

mag. Mojca Skale

 

Oglejte si tudi