Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Strategija za mlade med 2017 in 2022 – okrogla miza

Občina Vojnik je s pomočjo OŠ Vojnik organizirala okroglo mizo za mlade z namenom spodbujanja aktivne participacije mladih pri sodelovanju Strategije za mlade za obdobje 2017 do 2022.
Namen Strategije za mlade je dolgoročni razvoj mladinske politike in povezovanja mladih z lokalno skupnostjo. S tem Občina Vojnik želi vzpostaviti celovito mladinsko politiko na področju življenja in dela mladih. Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju in z željo razviti dobro in pristno komunikacijo med mladimi in Občino.

Dogodka se je udeležilo več kot 20 mladih, ki so pokazali velik interes za spremembe v Občini Vojnik. Ključno je bilo, da so mladi vzbudili zanimanje za tovrstne teme, podali svoje predloge in izrazili svoja izhodišča za pogovor. S tem je Občina pridobila veliko novih predlogov in argumentov za novosti na področju mladih. Želje mladih so oživitev mladinskih organizacij ter ustanovitev mladinskega centra, saj bi se tako mladi bolje povezali med seboj in imeli svoj prostor za druženje. Strategija za mlade je dokument, ki bo začrtal smernice na področju mladinske politike z namenom uresničitve zastavljenih ciljev. Pri strategiji za mlade lahko še vedno sodelujete, saj smo vedno odprti za nove predloge ter spodbude. Na voljo smo po telefonu na številki 031 781 239 ali preko e-naslova investicije@vojnik.si.

Adrijana Molan
Foto: Urška Mužar

 

Oglejte si tudi