Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
22°C
16°C
SOB.
23°C
10°C
Deli
7838

Letošnji občinski nagrajenci

PREJEMNIKI OBČINSKIH GRBOV

 

Na podlagi 6. člena Statuta Občine Vojnik (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 3/16) ter 8. in 9. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Vojnik (UPB1 – Uradni list RS, št. 66/09 in Uradno glasilo slovenskih občin, št. 37/15) je Občinski svet Občine Vojnik 12. 9. 2019 na 7. redni seji določil naslednje prejemnike priznanj Občine Vojnik v letu 2019:

 

ZLATI VOJNIŠKI GRB:

DUŠAN HORVAT (Dol pod Gojko, Frankolovo) za večletno zavzeto vodenje Sveta KS Frankolovo, dejavno delo predsednika Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo in sodelovanje pri organizaciji odmevne prireditve »Ostanimo prijatelji«, nesebično pomoč sokrajanom ter drugim društvom in organizacijam v kraju.

 

SREBRNI VOJNIŠKI GRB:

GASILSKA ZVEZA VOJNIK-DOBRNA za uspešno 20-letno sodelovanje in povezovanje gasilskih društev občine Vojnik in Dobrna, usposabljanje gasilcev na visoki ravni in širjenje gasilstva med mladimi, doseganje odličnih rezultatov na različnih tekmovanjih ter nesebično pomoč ljudem v stiski.

 

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO »FRANCE PREŠEREN« VOJNIK – za uspešno dolgoletno delovanje na kulturnem področju, spodbujanje in razvijanje ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini, popestritev dogajanja v občini in po Sloveniji z raznimi koncerti in nastopi ter dramskimi igrami.

 

BRONASTI VOJNIŠKI GRB:

PAVEL BOŽNIK (Hrenova, Nova Cerkev) – za dolgoletno in dejavno delo kot član vodstva Prostovoljnega gasilskega društva Lemberg, sooblikovanje društva, nesebično pomoč ljudem ter sokrajanom v raznih naravnih nesrečah in stiskah ter delovanje v Svetu KS Nova Cerkev.

 

MEDOBČINSKO DRUŠTVO DELOVNIH INVALIDOV CELJE – za uspešnih 50 let delovanja, pomoč invalidom in ljudem v stiskah, delovanje na zdravstvenem področju, organiziranje številnih predavanj in izobraževanj ter za dejavno delo v občini Vojnik.

 

ŠPORTNO DRUŠTVO FRANKOLOVO – za več kot 20-letno dejavno delovanje na športnem področju, širjenje športne dejavnosti med krajani, mladino in otroki ter organizacijo številnih športnih prireditev v kraju.

 

__________________________________________________________________________

 

PRIZNANJA ŽUPANA

 

Na podlagi 4. alineje 2. člena in 3. odstavka 8. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Vojnik (UPB1 – Uradni list RS, št. 66/09 in Uradno glasilo slovenskih občin, št. 37/15) je župan Občine Vojnik določil naslednje prejemnike priznanj Občine Vojnik v letu 2019:

 

Krajevna skupnost Frankolovo

IRMA BLAZINŠEK (Lipa pri Frankolovem) za prizadevno dolgoletno udejstvovanje v kraju, 10-letno predsedovanje Turističnemu društvu Frankolovo ter dolgoletno petje v cerkvenem pevskem zboru župnije Frankolovo.

 

ALOJZIJA OPERČKAL (Lindek, Frankolovo) – za izvajanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji, delovanje v Društvu podeželskih žena Meta ter pomoč društvom v kraju z domačimi dobrotami.

 

PETER RUPNIK (Frankolovo) – za 35-letno predanost gasilstvu v svojem kraju, pomoč pri urejanju in obnovitvi gasilskega doma, dejavno članstvo v društvu Talon, Frankolovo ter prispevek k razvoju kraja.

 

Krajevna skupnost Nova Cerkev  

VILI FURLAN (Lemberg, Nova Cerkev) – za 50-letno delovanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Nova Cerkev in Lemberg, mentorstvo mladim gasilcem ter nesebično pomoč sokrajanom.

 

JURIJ JAKOP (Razdelj, Nova Cerkev) – za skoraj 40-letno dejavno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Nova Cerkev ter predsedovanje Športnemu društvu Mali Pariz Nova Cerkev.

 

MARIJAN KAJZBA (Nova Cerkev) – za večletno dejavno delo in predsedovanje v Društvu upokojencev Vojnik ter motiviranje članov društva za zdrav način življenja in športno udejstvovanje.

 

Krajevna skupnost Vojnik

GLASBENA ŠOLA CELJE – za 110-letno delovanje in 10. obletnico dislociranega oddelka v Vojniku, glasbeno izobraževanje številnih otrok našega območja, med njimi nekaterih znanih glasbenikov v Sloveniji in v tujini.

 

VOKALNA SKUPINA KOLORINA (Vojnik) – za 10. obletnico delovanja, uspešne nastope v Vojniku in okolici ter promocijo ženskega petja z njihovim vodilom, da s pesmijo barvajo življenje in z življenjem barvajo pesem.

 

MARKO ZDOVC (Vojnik) – za večletno dejavno delo v Turističnem društvu Vojnik, sodelovanje z drugimi društvi v kraju in na kulturnih prireditvah v Sloveniji in tujini ter raziskovanje in ohranjanje zgodovinske, kulturne in tehnične dediščine.

 

Grbi in priznanja so bili podeljeni na OSREDNJI PRIREDITVI OB OBČINSKEM PRAZNIKU, ki je bila  v ČETRTEK, 3. OKTOBRA 2019, ob 19.00 v telovadnici Osnovne šole Vojnik.

 

Vsem prejemnikom občinskih priznanj iskreno čestitamo.                                      

 

Mag. Mojca Skale

Foto: Matjaž Jambriško

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi